Vágólapra másolva!
Szíve szerint vattába csomagolná az utóbbi időben sérülések által hátráltatott alapemberét, Kakát Dunga, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.
Vágólapra másolva!

"Vissza kell fognunk, mert néha reggel, délben és este is csak edzene" - nyilatkozta a 46 éves szakember. A 2007-es aranylabdás kiesésével a selecao igen nehéz helyzetbe kerülne, Dungának ugyanis Ronaldinho kihagyása után szinte semmi alternatívája nincs a Real Madrid sztárjának pótlására.

Brazília hétfőn Tanzániát verte 5-1-re barátságos mérkőzésen, s a sikerből a 28 éves középpályás is kivette a részét: egyrészt góllal járult hozzá csapata győzelméhez, másrészt 90 percig pályán volt, ami megnyugtató lehet Dunga számára.

"Még mindig kicsit visszafog a sérülésem, de ezen a találkozón nem éreztem semmilyen fájdalmat" - mondta Kaká. "Ráadásul a meccset is végigjátszottam, így bizakodva várom a vb-rajtot."

Az ötszörös vb-győztes Brazília szeretné ismét megkaparintani a trófeát, amelynek megszerzésében hatalmas szerep hárulhat a harmadik világbajnokságára készülő Kakára.

A dél-amerikaiak legutóbb 2002-ben, a japán-dél-koreai közös rendezésű tornán szerezték meg az aranyérmet, de az akkor húszéves Kaká csak epizódszerephez jutott, négy éve Németországban pedig Ronaldinho mögött másodhegedűs volt.