Vágólapra másolva!
Kovács Péter lehet a női kézilabda Bajnokok Ligájában döntős román Oltchim Valcea vezetőedzője, ha fel tudja bontani a török szövetséggel fennálló szerződését.

"Valóban megegyeztem a Valceával, egyetlen feltétele van annak, hogy én legyek a csapat edzője: fel kell bontanom a szerződésemet a török szövetséggel" - mondta a Kézi.hu szakportál érdeklődésére a jelenleg Magyarországon tartózkodó Kovács Péter.

"Erre jó esélyt látok, a következő napokban, hetekben erről fogok tárgyalni. Június 18-án utazom vissza Törökországba. A Valcea felkészülése eredetileg június 28-án kezdődött volna, ám ha én leszek az edző, kicsit kitolódik a felkészülés rajtja, hiszen vannak még kötelezettségeim jelenlegi munkaadómnál."

Kovács Péter játékosként világbajnoki ezüstérmes volt, és őt választották meg Magyarországon az évszázad legjobb férfi kézilabdázójának. Edzőként többek között utánpótlás-válogatottaknál, valamint a Pick Szegednél és a Dunaferr együttesénél dolgozott, mielőtt a török szövetség szakmai igazgatója lett.

A 323-szoros magyar válogatott, vb-ezüstérmes átlövő korábban dolgozott a magyar női junior-válogatott mellett (2001-ben vb-ezüstöt szerzett Görbicz Anitáékkal), irányította a Pick Szeged férfi és a Dunaferr női csapatát is, jelenleg pedig a török női válogatott szövetségi kapitánya.

Kovács neve már 2008-ban is felmerült a Valceánál, ám Gheorghe Tadici távozása után a klub nem tudott megegyezni a török szövetséggel. A Gazeta Sporturilor és ProSport úgy tudja, a magyar szakember érkezése duplán is hasznos lenne, hiszen várhatóan magával hozná a török válogatott legjobbját, a korábban Szkopjéban profiskodó Yeliz Özelt is.