Feljelentetést tett az ÁAK az Investech ügyében

Vágólapra másolva!
A kifogásolható fogyasztói díjlevonás után az Investech kft. nem fizette ki az Állami Autópálya-kezelő Zrt.-nek a felmondási idő alatt beszedett autópályadíjakat - állítja az ÁAK. A vállalat az év második felére ígéri a saját internetes értékesítés kifejlesztését.
Vágólapra másolva!

Feljelentést tett az Állami Autópálya-kezelő (ÁAK) Zrt. ismeretlen tettes ellen, mivel az Investech Kft. nem fizetett meg a vállalatnak 65 millió forintot - közölte az ÁAK szerdán.

A közlemény szerint az Állami Autópálya Kezelő Zrt. január 15-én három hónapos felmondással szerződést bontott egyik viszonteladójával, az Investech Kft.-vel annak több szempontból is kifogásolható üzleti magatartása miatt. A cég többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó elszámolni a felmondási idő alatt értékesített úthasználati jogosultságok közel 65 millió forintos összegével.

Az Investech Informatikai és Kommunikációs Kft. többek között az autopalyamatrica.hu oldalon is elérhető internetes matricavásárlási szolgáltatást működtette, de a korábban regisztrált ügyfeleitől az általános szerződési feltételek egyoldalú, vitatott módon közzétett módosítása után 2490 forintos díjat vont le. Az ÁAK ezt elfogadhatatlannak és etikátlannak tartotta, az általa kezdeményezett egyeztetésre azonban az ügyben nem kerülhetett sor, mivel a cég képviselője a megbeszélt időpontban nem jelent meg. Az ÁAK ekkor bontott szerződést, de az Investech a felmondási idő alatt beszedett pénzzel nem számolt el.

A beszedett úthasználati díjak - a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központon (KKK) keresztül - az Útpénztár bevételét képezik. Az Investech Kft. által meg nem fizetett összeggel az ÁAK Zrt. már elszámolt a KKK felé, azaz a kár nála jelentkezett - írja közleményében az autópálya-kezelő.

Az ÁAK Zrt. - a KKK jóváhagyásával - több viszonteladóval is szerződéses jogviszonyban áll, akik jutalék ellenében, havi elszámolás alapján végzik az értékesítést. A cég közölte, felgyorsítja a saját internetes értékesítési csatorna kifejlesztését, az új értékesítési lehetőség várhatóan az év második felében lesz elérhető az autopalya.hu weboldalon.