Vágólapra másolva!
Még nem gondol a visszavonulásra vagy a levezetésre Michael Ballack, akivel nem hosszabbított szerződést az angol bajnok Chelsea. Kiártnak nevezte, hogy az USA-ban vagy arab országban folytassa pályafutását.

Michael Ballack a The Times című brit lapnak azt mondta, hogy amilyen gyorsan csak lehet, új klubot akar találni magának. "Hogy így fejezzem be a pályafutásomat, az ki van zárva" - mondta.

A labdarugó még legalább két évig egy magas szintű bajnokságban akar szerepelni, és ott szeretne lenni a német válogatottal a 2012-es Európa-bajnokságon. Azt a lehetőséget, hogy Amerikába vagy egy arab országba szerződjön, szintén kizárta.

"Európában szeretnék maradni. Büszke német vagyok, aki mindig is szívesen élt Németországban. Otthon is van néhány lehetőségem" - utalt arra Ballack, hogy hazájában is szívesen folytatná karrierjét.

Ballack azért távozik négy év után a Chelsea-től, mert a klub csak egy évre szóló szerződéshosszabbítást ajánlott neki, ő viszont 2012-ig akart aláírni. A futballista egy bajnoki címet és három kupagyőzelmet szerzett Angliában, és 105 találkozón 17 gólt szerzett.