Vágólapra másolva!
Kis Gábor és Hosnyánszky Norbert úgy véli, nem csapta be eddigi klubját, sőt, mindent megtett azért, hogy a Vasasban folytathassa pályafutását. A két olimpiai bajnok vízilabdázó azután szólalt meg, hogy az angyalföldiek pénteken jogi lépéseket helyeztek kilátásba, miután a két játékos csütörtökön Egerbe igazolt.

A férfi válogatott honlapján megjelent vasárnapi közleményben Kis és Hosnyánszky úgy fogalmazott: szomorúan vették tudomásul az átigazolásuk körül kialakult vitát.

"Sportolók vagyunk, nem jogászok. Nem csaptuk be a Vasast, sőt, mindent megtettünk azért, hogy a Vasasnál folytathassuk a játékot. Mindketten két évvel ezelőtt érkeztünk a Vasashoz, ahol kétéves szerződést írtunk alá. Ez a szerződés az idei bajnokság végén lejárt, így szabadon igazolhatókká váltunk." - fogalmaztak.

A két játékos részletesen taglalja, hogy április elejétől május végéig milyen tárgyalásokat folytattak a Vasas vezetőségével szerződésük meghosszabbításáról, s hogy szerintük az idő előrehaladtával kedvezőtlenebb ajánlatot kaptak, mint amiről szóban korábban megegyeztek. Hangsúlyozzák: közben az Egerrel egyáltalán nem tárgyaltak, a hevesi klub csak azután "került a képbe", hogy klubjukkal nem sikerült megegyezniük.

"Az általuk felvázolt koncepció annyira megtetszett nekünk, hogy szinte gondolkodás nélkül eldöntöttük, hogy megyünk, amit másnap be is jelentettünk a Vasasnak. Ami ezután történt, már a jogászok vitája, ezért ebbe nem szeretnénk részleteiben belemenni." - írják a játékosok, hozzátéve, hogy nem kívánják a feszültséget fokozni, hiszen "szerettünk a Vasasban játszani, a vezetőkkel a két év során jó kapcsolat alakult ki, a szurkolók támogatása pedig nagyban segítette az elért sikereket."

Az angyalföldi klub és vízilabda-szakosztálya, valamint a pólós csapat fő támogatói pénteken jelezték: úgy döntöttek, hogy felveszik a harcot és jogi lépésekkel próbálják érvényesíteni azt az opciós jogot, amely alapján szerintük a TEVA-VasasPlaketnek elővételi joga van a két olimpiai bajnok ügyében.