A biztosítók kedden egyeztetnek a bankadóról

Vágólapra másolva!
A biztosítók kedden délután egyeztetnek a bankadóról, így a felosztás elveiről is, amit a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) szerda délelőtti sajtótájékoztatóján hoznak majd nyilvánosságra, közölte Molnos Dániel főtitkár.
Vágólapra másolva!

Erdei Tamás, a Magyar Bankszövetség elnöke az MTI-nek csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy "elkezdtük a tárgyalást, két héten belül megállapodunk". A bankszövetség a miniszterelnök által kedden bejelentett "bankadóról" tárgyalt a nemzetgazdasági miniszterrel. Erdei Tamás részleteket nem árult el.

A kormány akcióterve szerint a bankoknak, biztosítóknak és pénzügyi vállalkozásoknak az idén a 2010-es költségvetésben tervezett 13 milliárd forint helyett 200 milliárd forintot kellene befizetniük az államkasszába.

Az adóról egyelőre annyit lehet tudni, hogy három évre vezetnék be, és a részletek kidolgozásába bevonják a szakma képviselőit is. Az még nem ismert, hogy az elvonás hogyan oszlik meg a bankok, biztosítók és pénzügyi vállalkozások között, illetve az egyes pénzügyi szegmenseken belül a különböző piaci szereplők között.