Microsoft: fénykardozós, ugrálós és hentelős játékok jönnek

Vágólapra másolva!
Mészárlóssá változtatott lopakodós játék, levegőben hadonászva irányítható autóverseny, és a nappali közepén fénykardozó gamerek: a Microsoft minden játékosnak ígért valami izgalmasat az E3 szakkiállításon. 
Vágólapra másolva!

Az E3 nulladik napján megtartott, szokásos Microsoft konferencia fő attrakciója továbbra is a Kinect volt, de azért a nagyobb költségvetésű, hardcore gamereket megcélzó játékokat is megmutatták.

A fejlesztők a tavaly bejelentett Halo: Reach kapcsán elárulták, a nemrég lezárult bétateszt iránti érdeklődés minden várakozást felülmúlt. Ez egyébként várható volt, a Halo-széria minden egyes része túlszárnyalta az előzőt a lejátszott többszereplős csaták, és az azokban részt vevő játékosok számát tekintve is. A Reach legnagyobb különlegessége az űrharc lesz, a sci-fi eposz újabb, és jó ideig utolsónak tekinthető epizódjában ugyanis a gamerek végre kiemelkedhetnek az ostromlott bolygó légköréből, és elképesztő űrcsatákban vehetnek részt. A kizárólag Xbox 360 konzolra készülő játék októberben jelenik meg.


Az űrbe is ki lehet jutni a Halo: Reachben

A Microsoft másik legfontosabb sorozatát, a Gears of War-t is folytatják. A recept változatlan maradt, a rajongók biztosan nem fognak csalódni - lényegi változások nem lesznek a játékban, csupán még nagyobb fegyverek, még nagyobb ellenfelek kerülnek a folytatásba. A játékmenet továbbra is a fedezéktől fedezékig szaladásból, és a szüntelen tüzelésből áll, az egyik legkomolyabb változás, hogy a csapat tagjai közt megjelent egy női karakter is. A kampányt négy fős kooperatív módban, együttműködve is végig lehet játszani, s a nagyobb szörnyek legyőzéséhez szükség is lesz az összehangolt csapatmunkára.


A gyenge gyomrúaknak nem való az új Gears of War

A sajtótájékoztató során kiderült, hogy a következő években piacra kerülő Call of Duty-játékok hamarabb jelennek majd meg az Xbox 360 konzolon, mint a többi platformon. Arról, hogy a PC és PlayStation 3 tulajoknak mennyit kell várni, egyelőre nem közöltek pontos információkat. Az idén ősszel megjelenő, Black Ops című játékban a Halo: Reach-hez hasonlóan fontos szerep jut a légi harcnak, űrhajók helyett itt helikoptereket lehet igénybe venni az ellenséges területek megtisztításához.



Black Ops: nem nagy buli kommandósnak lenni

Az eddig csak PC-s játékairól ismert, hazai érdekeltséggel is rendelkező Crytek egy kizárólag Xbox 360-ra érkező játékot fejleszt. A Codename Kingdoms munkacímen ismertté vált alkotásról sajnos szinte semmi sem derült ki, a konferencián csak egy élőszereplős előzetest játszottak le, így egyelőre nem tudni, hogy mikorra várható a megjelenés, és azt sem tudni, hogy milyen jellegű játékról lehet szó.


Senki sem tudja, miről szól majd a Kingdoms

A korábban csak PlayStation konzolokra megjelenő Metal Gear-sorozat legújabb, Rising alcímet viselő epizódja már Xbox 360-on is elérhető lesz. A Microsoft sajtótájékoztatóján pedig az is kiderült, hogy a lopakodós küldetéseiről híres sorozat legújabb része leginkább a kaszabolásról szól majd. A "vágd és vidd" játékmenet lényege, hogy minden ellenfél, illetve a pályákon található minden egyes objektum is szétvágható, feldarabolható, és lerombolható lesz. A főhős életére törő gonosztevőket tetszőleges helyen-, formában-, és méretben lehet felszeletelni. Az biztos, hogy az elmúlt időben kevés olyan véres alkotás született, mint az új Metal Gear-játék.


Vad szeletelésről szól a Metal Gear Solid: Rising

A korábban Natal néven ismert Kinect rendszer fontos szereplője volt a második sajtótájékoztatónak is, a már bemutatott játékok újra terítékre kerültek, és az is kiderült, a fontosabb menürendszereket, de még a film-, és zenelejátszót is lehet majd a levegőben hadonászva, illetve hanggal vezérelni. A videó chat funkció érdekessége, hogy nem csak az Xbox Live, de a Messenger felhasználókkal is fel lehet venni a kapcsolatot, a beszélgetés közben ráadásul tévé adást, filmeket, és zenéket is lehet közösen nézni, és a látottakat, hallottakat rögtön ki is lehet tárgyalni.


Játék mellett videotelefonálásra is jó a Kinect

Az egyedül Xbox 360-ra megjelenő, Forza című autóversenyzős sorozat újabb, már Kinect technológiát is támogató része valamikor jövőre jelenik meg. A játék a fejlesztők szerint villámgyors, de mégis tűéles grafikára képes, még a Kinect használatakor is. Az E3 során eddig ez volt az első komoly gamereket is megcélzó, mozgásérzékelős vezérlőt használó játék, a fejlesztők gyaníthatóan leegyszerűsített játékmenettel, és némileg lebutított grafikával tudják majd teljesíteni az ígéreteket.


A levegőt kell markolni a Forza 4 irányításához

A Microsoft utolsó nagy bejelentése a Star Wars Kinect volt, ami valódi interaktív élményt kíván nyújtani a Csillagok háborúja rajongóinak. A játékmenet felettébb egyszerű, a főhős adott irányban tud csak haladni, minden helyzetváltoztatás után újabb és újabb robotok, rohamosztagosok, és egyéb ellenfelek jelennek meg a színen, arra várva, hogy lekardozzák őket.


Nem szép, nem okos, de viccesnek tűnik a kinectes fénykardos játék

A lézerpisztolyok lövedékeit a virtuális fénykarddal lehet kivédeni, illetve az erőhöz kapcsolódó speciális képességekkel lehet leteríteni a támadókat. A butább grafikáért és az egyszerű játékmenetért egy dolog fogja kárpótolni a játékosokat, hogy végre fénykardot markolva szállhatnak harcba a nappali közepén a sötét erőkkel.

E3 nyereményjáték

Az E3 hetének mindegyik napján más-más ajándékokat nyerhetnek olvasóink. Kedden a Battlefield: Bad Company 2, a Need for Speed Shift és a The Sims 3 PC-s játékokat nyerhetik meg a helyesen válaszolók, melyeket az Electronic Arts ajánlott fel.

A nyereményjátékban való részvételhez csupán azt a kérdést kell megválaszolni, hogy hívják a Halo-sorozat története szerint azt a szuperkatona programot, aminek eredménye a játékos által irányítható hős, Master Chief? A választ a [email protected] címre várjuk június 16 délig, a tárgy mezőb kérjük írják be "E3 kedd".