"Ribéry elhitte, hogy ő a csapat esze" - Fontaine kritizál

Vágólapra másolva!
Az egykori legendás francia csatár, Just Fontaine kemény szavakkal illette Raymond Domenech csapatát. Az 58-as vb gólkirálya szerint Gourcuff elveszettnek tűnt, Anelka teljesítménye értékelhetetlen volt, Domenech pedig későn cserélt.
Vágólapra másolva!

Az 1958-as világbajnokság gólkirálya a La Dépeche du Midi című újság szakértőjeként fejtette ki rendkívül lesújtó véleményét a francia válogatottról, elsősorban a szövetségi kapitányt és a csapat támadójátékát kritizálta.

A 76 esztendős Fontaine ugyanakkor nem kímélte a játékosokat sem: "Nicolas Anelka állandóan visszalépett, így aztán az uruguayi védőknek nem kellett izgulniuk. Domenech-nek sokkal korábban le kellett volna őt cserélni: egyszer sem előzte meg a hátvédeket a beadásoknál, értékelhetetlen volt a teljesítménye."

"Ami Ribéryt illeti, elég hülyék voltunk ahhoz, hogy azt mondtuk: ő a csapat esze, mert ezt Franck elhitte. Hiába cselez ki hét ellenfelet, ha a nyolcadik elveszi tőle a labdát. Yoann Gourcuff pedig teljesen elveszettnek, fáradtnak tűnt, arról nem is beszélve, hogy nem tudott kinek passzolni, mert Anelka állandóan hátrébb volt, mint ő" - összegzett a legendás támadó.

www.global-soccer.eu