Óriási esőben, skalpvadászokkal hangolnak a németek

Vágólapra másolva!
A napok óta tartó heves esőzések miatt a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség megtiltotta a németeknek és a szerbeknek, hogy pénteki egymás elleni mérkőzésük előtt a Port Elizabeth-i stadionban tréningezzenek. A két csapat legutóbbi 12 évvel ezelőtti találkozója szurkolói brutalitásba torkollott.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön a FIFA tiltása miatt nem edzhetett a péntek 13.30-kor kezdődő mérkőzés helyszínén a német és a szerb labdarúgó-válogatott. A heves esőzések miatt a nemzetközi szövetség attól tart, tönkremegy a Nelson Mandela Bay-stadion gyepszőnyege.

A német válogatott azonnal döntött, a felesleges utazás helyett a pretoriai szállásukhoz közeli atterdigeville-i stadionban tartottak tréninget, s csak este utaznak át Port Elizabeth-be.

Amíg az ausztrálok elleni mérkőzés előtt a Terminátor 4-et nézte meg a csapat, addig ezúttal a Becstelen Brigantyk skalpvadászainak kalandjait élvezték, mintegy ráhangolódva a pénteki mérkőzésre.

A Német Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapja külön kiemeli, hogy a két válogatott, Németország és Szerbia név alatt még egyetlen egyszer se találkozott egymással világbajnokságon, azonban mint Jugoszlávia és NSZK hatszor néztek farkasszemet. Mivel ezeken mindössze egy vereséget szenvedtek, a németek a Nationalelf kedvenc ellenfelének nevezi a szerbeket.

Világbajnokságon utoljára 1998-ban találkozott a két csapat: akkor 2-0-s szerb vezetés után 2-2 lett a vége. Az összecsapás azonban nem erről vált híressé, hírhedté: a meccset követő zavargásokban a német szurkolók összecsaptak a francia rendőrökkel, egyikük, Daniel Nivel hat hétig feküdt kómában, azóta sem épült fel teljesen.

"Az ausztrálok elleni győzelem után megkönnyebbültünk, de ennek ellenére a szerbek elleni találkozóra nagyon oda kell figyelnünk, mivel egy olyan együttesről van szó, amely képes mezőnyfölényt kialakítani, s valószínű, ezt próbálják majd meg ellenünk is, hiszen nyerniük kell" - nyilatkozta a német válogatott szövetségi kapitánya, Joachim Löw a Szerbia elleni mérkőzésről.

Löw megerősítette, hogy továbbra is a Miroslav Klose, Lukas Podolski csatárkettősben bízik.

"Sose nem kételkedtem a tudásukban, mivel tisztában voltam a képességeikkel. Nem is értem, miért találgatnak a sajtó munkatársai, hogy vajon Podolski helyet kap-e a csapatban?" - mondta a németek szövetségi kapitánya.

A csapat középpályása, Sami Khedira, aki a sérült Ballackot helyettesíti, Nikola Zigicre hívta fel a figyelmet: "A szerb csapat minden bizonnyal majd Zigic magasságát próbálja kihasználni, akinek az lesz a feladata, hogy a felíveléseket lefejelje a második hullámban érkezőknek. A mi feladatunk az lesz, hogy ezek a labdák ne jussanak el a középpályásokig. Legalább olyan jól kell játszanunk, mint Ausztrália ellen, hiszen a szerbeknek ez a meccs egyenlő a döntővel."