Facebook: 800 millió dolláros bevétel

Vágólapra másolva!
Túlteljesítette  a várakozásokat a Facebook 2009-ben; több mint 840 millió dollárt ukott az AOL egy közösségi oldalon; a foci-vb dobta meg a kiskereskedelmi eladásokat Nagy-Britanniában; félezer embert tartóztattak le Amerikában jelzáloghitel-csalások miatt; összevonná a japán kormány az ország nagy tőzsdéit. Gazdasági lapszemle.
Vágólapra másolva!

Közel 800 millió dolláros bevételt ért el Facebook 2009-ben - jelentette a Reuters meg nem nevezett forrásokra hivatkozva. A bennfentesek azt is elárulták, hogy a félmilliárd felhasználóval működő közösségi oldal néhány tízmillió dolláros profitot termelt tavaly. A 800 milliós bevétel bőven meghaladja a várakozásokat.

Több mint 840 millió dollárt bukott az AOL amerikai internetszolgáltató a Bebo közösségi oldal eladásával - állítja a Bloomberg. A cég két éve 850 millióért vette meg a szájtot, most pedig kevesebb mint 10 millióért adta tovább a Criterion Capital Partners LLC-nek.

A futball-világbajnokság hatására jelentősen nőttek a brit kiskereskedelmi eladások májusban - írja a BBC internetes oldala. A forgalom áprilishoz képest 0,6, az egy évvel korábbihoz viszonyítva opedig 2,2 százalékkal volt magasabb májusban, a növekedést elsősorban a háztartási és technikai eszközök, valamint az élelmiszerek eladásai táplálták.

Majdnem ötszáz amerikait tartóztattak le az elmúlt hónapokban jelzáloghitel-csalások miatt - számolt be a Wall Street Journal az amerikai igazságyügyi minisztérium közlése alapján. A hatóságokat megdöbbentette, mennyire elterjedtek a csalások, melyek becslések szerint 2,3 milliárd dolláros kárt okoztak, jobbára bajban lévő ingatlantulajdonosoknak.

Összevonná a japán kormány az ország nagy börzéit: a tokiói és az oszakai értéktőzsdét, valamint a tokiói árutőzsdét - értesült a Financial Times. A lap szerint a 2013-ig lebonyolítani tervezett egyesülést megnehezítheti az egyes intézmények eltérő tulajdonosi szerkezete.