Vágólapra másolva!
A világbajnokság favoritjának számító brazilok ugyan nem játszottak túl meggyőzően első meccsükön, de biztos győzelmet arattak a Koreai NDK ellen - Elefántcsontpart ellen viszont valószínűleg jóval nehezebb dolguk lesz.
Vágólapra másolva!

Legalábbis a nemzetközi sajtó szerint, mert maguk a brazilok úgy vélik, hogy egy kevésbé védekező felfogású ellenféllel szemben könnyebb lesz helyzeteket kialakítaniuk.

"Nagy különbség van, ha egy erősebb csapattal játszunk. Ha az ellenfél is nyerni akar, akkor sokkal nyitottabban futballozik, és az nekünk kedvez" - nyilatkozta a védekező középpályás Gilberto Silva, aki a pénteki edzésen kissé meghúzódott, és ezért bizonytalan a szereplése. Ha nem tudja vállalni a játékot, akkor Josué foglalhatja el a helyét a kezdő tizenegyben.

Dunga tehát nem szándékozik változtatni a bevált játéksémán, azaz a középpályán két játékosának dolga továbbra is az ellenfél támadásainak megakadályozása lesz. A brazilok eddig ötször játszottak afrikai válogatottal világbajnokságon, és mindegyik mérkőzést megnyerték, még csak gólt sem kaptak.

Ezúttal viszont az ellenfélnél ott lesz az a Didier Drogba, aki az első találkozón a portugálok ellen még csak csere volt. A Chelsea támadója továbbra is azt a védőgipszet viseli a kezén, amely úgy feldühítette a portugálok szövetségi kapitányát, Carlos Queirozt. Drogba az első mérkőzésen gyenge teljesítményt nyújtott Aruna Dindane helyett kerül a kezdő tizenegybe, és valószínűleg ez lesz az egyetlen változás. Sven-Göran Eriksson elégedett volt csapata teljesítményével, és a focistákkal is kiváló a kapcsolata, a játékosok szinte minden nyilatkozatukban elmondják, hogy mennyire örülnek a svéd mesternek.

"A mester engedi nekünk, hogy úgy játszunk, ahogy akarunk, és ez a legfontosabb. Azért is kedveljük őt, mert óriási tapasztalata, sikerei ellenére is nagyon szerény ember" - zengett ódákat Kolo Touré.

A várható kezdőcsapatok
Brazília: Júlio César - Maicon, Lúcio, Juan, Michel Bastos, Felipe Melo, Gilberto Silva, Elano, Kaká, Robinho, Luís Fabiano. Szövetségi kapitány: Dunga.
Elefántcsontpart: Barry - Demel, K. Touré, Zokora, Tiené, Eboué, Tioté, Y. Touré, Gervinho, S. Kalou, Drogba. Szövetségi kapitány: Eriksson.

www.global-soccer.eu