Észak-Koreában élőben látták a történelmi vereséget

Vágólapra másolva!
Az észak-koreai állami televízió élőben adta a június 21-i világbajnoki találkozót, amelyen Portugália 7-0-ra verte a válogatottat.
Vágólapra másolva!

Élőben közvetítette az észak-koreai állami televízió a június 21-i Észak-Korea - Portugália csoportmeccset, amely az ázsiai válogatott megsemmisítő, 7-0-s vereségével végződött. Az Associated Press híre szerint valószínűleg ez volt az első, élőben leadott észak-koreai válogatott meccs, amelyet nem hazai pályán játszottak. "A portugálok megnyerték a mérkőzést és négy pontjuk van. Most pedig befejezzük élő közvetítésünket" - búcsúzott gyorsan a kommentátor a vereség után.

A labdarúgó-világbajnokságra 44 év után kijutó észak-koreai válogatott első találkozóján csak 2-1 re kapott ki Brazíliától, a meccs után a sportsajtó dicsérte az ázsiai csapatot. Az a mérkőzés Észak-Koreában felvételről volt látható, jó fél nappal később, az esti főműsoridőben.

Az észak-koreai állami televízió a képet Malajziából kapja, ugyanis a dél-koreai közvetítő, az SBS, amely az egész félszigetre megvette a jogokat, már korábban bejelentette, hogy nem hajlandó sugározni az északiaknak.