Sörözhetnek és nőzhetek a német focisták

Vágólapra másolva!
Joachim Löw, a német  szövetségi kapitány engedélyezte, hogy a Ghána elleni, szerda esti, továbbjutásról döntő mérkőzés után győzelem esetén a játékosok ne csupán  feleségeikkel, illetve barátnőikkel találkozhassanak, hanem dupla adag sört is fogyaszthassanak.
Vágólapra másolva!

A keddi sajtó szerint ez az úgynevezett A terv arra az esetre, ha a német válogatott győztesen hagyja el a pályát, és biztosítja helyét a középdöntőben. Ugyanakkor létezik egy állítólagos B terv is arra az esetre, ha a németek nem jutnának tovább. Ebben az esetben csütörtökön indulás haza, és Löw egyszer s mindenkorra búcsút int a szövetségi kapitányi posztnak. A szóban forgó B változatról valamennyi újság beszámolt, a tudósításokból azonban kicsengett, hogy szinte mindenki a továbbjutásban reménykedik.

Ezt a reményt fogalmazta meg keddi - Dél-Afrikából sugárzott - sajtóértekezletén maga a szakvezető is. Löw szerint a fiatal csapat kész arra, hogy legyőzze a ghánaiakat. A játékosok kiheverték a Szerbiától elszenvedett vereség mindenekelőtt lelki terheit, jó fizikai és pszichikai állapotban vannak, és mindenki bízik a győzelemben. A Németországban rendkívül népszerű tréner a vereség lehetőségére, azaz a győzni vagy repülni alternatíva eshetőségére egyetlen szóval sem utalt.

A kapitány elmondta, hogy a Szerbia ellen pályára lépett csapathoz képest két változást tervez. A piros lapja miatt eltiltott Miroslav Klose helyén minden bizonnyal a stuttgarti Cacau játszik majd, és valószínű, hogy a szerbek ellen gyengébb formát mutató Holger Badstubert a balhátvéd posztján a hamburgi Marcell Jansen váltja fel.

Löw arra is figyelmeztette játékosait, hogy ne vitatkozzanak a játékvezetővel. A Szerbia elleni vesztes mérkőzés, illetve a csatár Klose indokolatlannak tartott kiállítása után a németek háza táján meglehetősen erős bíróellenes hangulat uralkodik, a szerdán bíráskodó brazil játékvezető pedig igen szigorú, és semmifajta reklamálást nem tűrő bíró hírében áll. Arról nem is beszélve, hogy a korábbi két találkozón több német játékos is már sárga lapot szedett össze.

Egyes sajtóhírek szerint a németeknek szerda este ugyanakkor nem csupán a ghánai csapattal kell megküzdeniük, hanem egyfajta szerb összeesküvéssel is. A szerb válogatott edzője, Radomir Antic ugyanis a németek legyőzésével kapcsolatban minden tanáccsal ellátta szerb kollégáját, Milovan Rajevacot, aki 2008 augusztusa óta a ghánai válogatott edzője. A két jó barát - akik egyformán Nyugat-Szerbiából származnak, és szülővárosuk alig 20 kilométerre fekszik egymástól - a hírek szerint testvérnek szólítják egymást. Rajevac elsőként gratulált Anticnak a németek legyőzéséhez, és az utóbbi szerda este ugyanezt kívánja tenni. Ennek érdekében pedig a legrészletesebben vázolta kollégájának, hogy nézete szerint melyek a németek legsebezhetőbb pontjai.