Esélyesből reménykedők lettek a németek

Vágólapra másolva!
Az ausztrálok elleni diadal után a németeket a torna egyik esélyesének kiáltották ki, ám Bastian Schweinsteiger és társai akár már a csoportkörben elbukhatnak, ha nem verik meg Ghánát.
Vágólapra másolva!

A döntetlen csak akkor elég Joachim Löw együttesének, ha Szerbia nem gyűjti be a három pontot Ausztrália ellen, így aztán a német csapat számára csak a győzelem tűnik valós alternatívának. A szakvezető azonban úgy véli, hogy ez a nyomás egyáltalán nem jelent hátrányt számukra.

"Játékosaink tökéletesen tudják kezelni az ilyen szituációt. Gondoljunk csak a selejtezők során lejátszott, Oroszország elleni idegenbeli mérkőzésre, ahol 1-0-ra nyertünk" - fejtette ki Löw, aki azt is elmondta, hogy intenzív, nagy tempójú meccset vár. Csak azt nem árulta el, hogy az eltiltott Miroslav Klose helyén ki szerepel majd a csatársorban, igaz, annyit azért elmondott, hogy Cacaunak jók az esélyei. Ez érthető, hiszen a brazil származású támadó a felkészülési mérkőzéseken kifejezetten eredményes volt, ellentétben Mario Gomezzel.

A németek megszokott kezdő tizenegye más poszton nem változik, vagyis a balhátvéd ismét a Szerbia ellen gyenge teljesítményt nyújtó Holger Badstuber lesz.

Ami Ghánát illeti, a csapatot a jelek szerint a Sulley Muntari körüli huzavona sem viselte meg, sőt, azt sem lehet kizárni, hogy a rutinos középpályás bekerül a kezdő tizenegybe. Ez azért nagy fordulat lenne az előzmények ismeretében, és valószínűbb, hogy Milan Rajevac ugyanazokban bízik, akik Ausztrália ellen is játszottak. Az egyetlen különbség a védelemben lehet, hiszen a rutinos John Mensah felépült sérüléséből, és kiszoríthatja fiatal névrokonát, Jonathant.

A meccsnek külön pikantériát ad, hogy a ghánai együttesből Kevin-Prince Boateng öccse, Jerome a német válogatott tagja, ráadásul a ghánai középpályás volt az, aki egy hónappal a vébé előtt lerúgta Michael Ballackot. Várhatóan tehát nagy lesz a feszültség a pályán, és a szintén Németországban nevelkedett és ott futballozó Hans Sarpei szerint létfontosságú, hogy az afrikaiak megőrizzék nyugalmukat. "Nem szabad, hogy az érzelmek elragadjanak bennünket, mert annak kiállítás lehet a vége" - fejtegette a bekk, aki azt is elmondta, hogy véleménye szerint a németek leggyengébb pontja a védelem.

Németország: Neuer - Lahm, A. Friedrich, Mertesacker, Badstuber, Khedira, Schweinsteiger, Özil, Müller, Podolski, Cacau. Szövetségi kapitány: Joachim Löw.
Ghána: Kingson - Paintsil, John Mensah, Addy, Sarpei, Annan, K. Asamoah, A. Ayew, K. Boateng, Asamoah Gyan, Tagoe. Szövetségi kapitány: Milovan Rajevac

www.global-soccer.eu