Elber: A spanyolok vagy a hollandok nyerik a vébét

Vágólapra másolva!
Bár arra számítottunk, hogy látványos trükköket láthatunk a brazil válogatott edzésén, Dunga csak a keret pihentebb felét mozgatta meg, az Elefántcsontpart legyőzésében főszerepet játszók takarékos üzemmódban tudták le a tréninget. Az edzést megtekintette a vébé alatt az Eurosport szakértőjeként tevékenykedő Giovane Elber is, aki az [origo] érdeklődésére elárulta, őt is meglepte a dél-amerikai csapatok remeklése, de a végső győztes Hollandia vagy Spanyolország lesz.
Vágólapra másolva!

Nagy reményekkel érkeztünk a brazilok johannesburgi edzésére, de a labdazsonglőrök kevés izgalmat tartogattak erre a napra, a leglátványosabb dolgok a bemelegítés részeként megtartott cicázás alatt történtek, amikor előbb Robinho lőtte ki a labdával a középen rohangáló Juant, majd Josué szaladt bele egy komoly köténybe, mindkét eset harsány hahotázással zárult.

A melegítés után Dunga négy csapatra osztotta a brigádot és 5 az 5 ellen folyt a labdatartás két kispályán, ekkor már csak az edzők hangját lehetett hallani, nyoma sem volt a nevetgélésnek, mindenki fegyelmezetten tette a dolgát. Persze a bőrükből nem tudtak kibújni a játékosok, rengeteg volt a sarkazás és a fifikás megoldás a labdatartás közben is, amelyben Doni kapus is részt vett, és csak kesztyűje különböztette meg a többiektől, a labda nála is jó helyen volt.

Akik játszottak Elefántcsontpart ellen, azoknak pár kör kocogás után véget is ért az edzés, így Kakát, Maicont, Lúciót, Robinhót vagy Luis Fabianót nem is láttuk az utolsó fél órában. Ott volt viszont Giovane Elber, az egykori tizenötszörös brazil válogatott csatár, aki a vébén az Eurosport szakkommentátoraként dolgozik, és szívesen válaszolt az [origo] kérdéseire, miközben fél szemmel a kinn maradók kétkapus játékát figyelte.

- Az eddigi meccsek alapján mely válogatottak tették önre a legjobb benyomást?
- Eddig a brazilok és az argentinok tetszettek a legjobban a vébén, de elég meggyőző volt a spanyolok Honduras elleni teljesítménye, valamint sokat várok a hollandoktól is, akik úgy nyertek kétszer, hogy nem is játszottak igazán jól.

- Minek köszönhető, hogy ennyire előretörtek a dél-amerikai csapatok?
- Engem is meglepett, hogy ilyen jól megy nekik, Brazília, Paraguay és Chile már a selejtezők során is jól szerepelt, Argentína és Uruguay viszont gyengélkedett, ennek ellenére mindkét csapat megnyerte a csoportját. Nagyon jó nézni a játékukat, és brazilként külön örülök, hogy ilyen jól megy a kontinens csapatainak.

- Karrierje legjobb éveit a Bundesligában töltötte, amelyben négyszer volt bajnok, egyszer gólkirály, ráadásul légiósként Claudio Pizarróval holtversenyben a legtöbb gólt szerezte. Mi a véleménye a német válogatott eddigi produkciójáról?
- Az első meccs, Ausztrália 4-0-s legázolása hibátlan volt, de szerintem a szerbek elleni 1-0-s vereség alkalmával sem játszott rosszul a Nationalelf. Ghána ellen kőkemény feladat vár a németekre, de a továbbjutás így is meglesz.

- Ha most kéne tippelnie, kit nevezne meg világbajnoknak?
- Spanyolországot vagy Hollandiát.