Bűnök és bűnöcskék

Vágólapra másolva!
Brendan Frasert egy egész erdőnyi állat támadja le, egy spanyol lány csúcsgasztronómiára és szerelemre éhes, a szerb csaj jobb életről álmodik, az újságírók Biszku Bélát próbálják faggatni a héten a mozikban.
Vágólapra másolva!

Bűn és büntetlenség - 2010

Miről szól? Két újságíró felkereste Biszku Bélát, aki 1957 és 1961 közt Magyarország belügyminisztere volt, és céljukról hazudva neki megpróbálták rávenni, hogy nyilatkozzon az 1956-os forradalom megtorlásában játszott szerepéről és kérjen érte bocsánatot.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=S22XBkGYQ2gX9yCm

Ki a rendező? Novák Tamás (Elsodort falvak) és Skrabski Fruzsina, a Mandíner nevű blog szerzői készítették a dokumentumfilmet.

Kik a szereplők? Biszku Béla, a filmesek, valamint történészek és egykori '56-osok.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akiknek Biszku Béla személye elég ok a moziba menésre.

Mit mondunk még a filmről? Az 1956-os eseményeket máig ellenforradalomnak tartja, és Nagy Imre kivégzésével is egyetért Biszku Béla, Kádár János 1956 után hatalomba kerülő belügyminisztere, akivel két újságíró készített álnéven interjúkat. A már majdnem 90 éves Biszku nyilatkozatait felhasználó dokumentumfilmet szerda este vetítették le a nyilvánosság előtt. A filmben az egykori politikus végig tagadta, hogy közbenjárt volna a forradalmárok kivégzése érdekében. Olvasd el az Itthon rovat cikkét a filmről!

* * *

Drágán add a rétedet / Furry Vengeance - 2010

Miről szól? Dan Sanders ingatlanfejlesztő elvállalja, hogy lakóparkot épít egy oregoni természetvédelmi területen. Igen ám, de a helyiek - mosómedvék, medvék és egyéb állatok - nem adják olyan könnyen a lakhelyüket.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=FapMqBun2WWi0gHV

Ki a rendező? Roger Kumble, a Kegyetlen játékok rendezője csinálta ezt a családi vígjátékot.

Kik a szereplők? Sanders szerepében Brendan Frasernek (A múmia-trilógia) kell sok megaláztatást elviselnie állatellenségeitől, feleségét pedig Brooke Shields játssza, aki idejét se tudjuk, mikor szerepelt utoljára említésre méltó filmben.

Kinek ajánljuk? Ilyenkor van könnyű dolgunk: az IMDb helyettünk beszél 1,8 pontos átlagával, amivel a film a 41. helyet foglalja el minden idők száz legrosszabb filmjének a listáján.

* * *

Mediterrán finomságok / Dieta Mediterránea - 2009

Miről szól? Sofia egy spanyol falvacska kis éttermébe született, de arról álmodik, hogy sztárséf lesz. Nem csak a főzést szereti azonban szenvedélyesen, hanem két férfit is, a megbízható Tonit és az izgalmas Franket.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=QcU63q32LBe6V59w

Ki a rendező? Joaquín Oristrell, aki többek közt a Tudat alatt című filmet rendezte, a Szájból szájbá-nak pedig társírója volt.

Kik a szereplők? Sofiát a színészcsaládba született Olivia Molina alakítja, akit még nem láttunk semmiben, de majdnem olyan bájosnak tűnik, mint Marion Cotillard, Tonit Pacó León (Mianyánk kivan) játssza, Franket pedig Alfonso Bassave formálja meg - mindketten elég szemrevalók.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretnének könnyed szex és kívánatos harapnivalók segítségével kikapcsolódni - a moziban.

* * *

Szerelem és egyéb bűnök / Ljubav i drugi zlocini - 2008

Miről szól? A Belgrádban élő Anicának elege van kilátástalan életéből, ezért úgy dönt, ellopja maffiózó szeretője pénzét, és új életet kezd valahol messze. A maffiózó egyik emberének váratlan szerelmi vallomása azonban bezavar a tervbe.

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=oRN3XbCBImffRlBs

Ki a rendező? Stefan Arsenijevic, akinek ez az első nagyjátékfilmje, de már csinált egy Oscar-jelölt kisfilmet, az A(Torzija)-t és az Elveszett tárgyak című omnibuszfilmnek az egyik epizódját is ő rendezte.

Kik a szereplők? A főhősnőt Anica Dobra alakítja, aki szerepelt többek köt A csapdá-ban is, a maffiózót Fedja Stojanovic (Itt is, ott is) játssza, a szerelmes fiú Vuk Kostic (Az élet egy csoda, A csapda).

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretik a kicsi, érzékeny és kedves humorú filmeket.