A Simor elleni támadás egyelőre nem érdekli a forintpiacot

Vágólapra másolva!
Alacsony forgalmú, eseménytelen napot él a forint, mivel kevés a hír, amely felboríthatja a piacokat. A kormány Simor András elleni szóbeli támadása egyelőre nem verte ki a biztosítékot a befektetőknél.
Vágólapra másolva!

Valamivel 280 forint alatt kezdte a forint a szerdai kereskedést és kora délutánig nem sokat változott az árfolyam, csupan 1 forintos sávban mozog. A forint az euróval szemben június közepe óta a 278-280-as sáv körül tartózkodik, egyedül hétfőn tört ki rövid ideig az erősödés irányába.

A Raiffeisen napi devizapiaci elemzése is az árfolyam stabilitását jelzezte előre szerdára, gyenge forgalmú, hír nélküli napon. Az eseménytelenség miatt a 279,25-281,45 közötti sávot tartják valószínűnek a devizakereskedők. Az elemzés szerint a kormányzati hangnem erősödése Simor András jegybankelnökkel szemben egyelőre nem érte el a befektetők "ingerküszöbét". A piaci elemzők ugyanis gyakran hangoztatják, hogy a jegybank-kormány konfliktus bizonytalanságot kelt a befektetőkben.

A svájci frank a napokban erősödésnek indult, mivel elterjedt a pletyka, hogy a svájci jegybank abbahagyja a frank gyengítését, mivel úgy tartja, hogy elég lendületet vett már a gazdaság.

Az eurót 279,90, a dollárt 227,82, a svájci frankot 205,61 forintért adták valamivel negyed kettő után.