Dánia ellen eldől, lesz-e Okada-szobor Tokióban

Vágólapra másolva!
Igazi ki-ki meccset játszik Dánia és Japán az E csoport utolsó fordulójában. A meccs győztese továbbjut, a döntetlen Japánnak kedvez.
Vágólapra másolva!

Japán csak egy góllal kapott ki Hollandiától, míg a dánok kétgólos vereséget szenvedtek, és pontazonosság esetén a gólkülönbség dönt a két csapat között. Az ázsiaiaktól hatalmas eredmény lenne a továbbjutás, hiszen előzetesen nem sok esélyt adtak a csapatnak, Arsene Wenger például így nyilatkozott: "Ha Okada Takesi vezérletével a japánok továbbjutnak a csoportból, akkor Tokió közepén szobrot kell állítani a szövetségi kapitánynak".

Ilyen tervről egyelőre nincs hír, de a szövetségi kapitány presztízse nagyot nőtt az országban, a torna előtt ugyanis a gyengébb eredmények miatt nagyon sokat kritizálták. A japánok várhatóan a harmadik meccsükön is ugyanazzal a kezdő tizeneggyel játszanak majd, vagyis klasszikus csatár nélkül: az előretolt ék a támadó középpályás Honda Keiszuke lesz.

Dániának kényszerű okokból változtatnia kell a kezdő tizenegyén, mivel a középhátvéd Simon Kjaer eltiltás miatt nem játszhat. A védelem tengelyében így várhatóan Per Kröldrup szerepel majd, akinek a fejjátékára az ellenfél kapuja előtt is szükség lehet - a dán játékosok ugyanis jóval magasabbak, mint a japánok.

"Erős csapat az ellenfelünk, főleg a védekezésük kiváló, de hiszek a saját tudásunkban. Tisztában vagyunk vele, hogy gólt kell szereznünk, de ha ki tudjuk használni a magassági fölényünket, akkor nyerhetünk" - nyilatkozta a dán középcsatár, Nicklas Bendtner.

Várható kezdőcsapatok:
Dánia: Sörensen - Jacobsen, Agger, Kröldrup, S. Poulsen, C. Poulsen, Jörgensen, Grönkjaer, Rommedahl, Tomasson, Bendtner. Szövetségi kapitány: M. Olsen.
Japán: Kavasima - Abe, Nakazava, Túlio Tanaka, Komano, Nagatomo, Okubo, Endo, Haszebe, Macui, Honda. Szövetségi kapitány: Okada.