A chileiek képtelenek döntetlenre játszani

Vágólapra másolva!
Hiába nyerte meg eddig mindkét mérkőzését a chilei csapat, ha kikap a spanyoloktól, könnyen búcsúzhat Dél-Afrikától.
Vágólapra másolva!

A dél-amerikai válogatott nagy árat fizethet azért, mert Honduras és Svájc ellen is helyzetek egész sorát hagyta ki, és mindkétszer csak 1-0-ra győzött. Ha ugyanis kikapnak a spanyoloktól, Svájc pedig legyőzi Hondurast, akkor a három együttes között a gólkülönbség dönt, és Spanyolországé biztosan jobb lesz.

Persze Marcelo Bielsa együttese nem számol a vereséggel, és annak ellenére sem akar bekkelni, hogy már egy döntetlen is a csoportelsőséget jelentené: "Nem változtatunk a játékstílusunkon. Az edzőnk sohasem mondaná nekünk, hogy üljünk rá az eredményre, és őrizzük a döntetlent - már csak azért sem, mert úgysem sikerülne" - foglalta össze a chileiek futballfilozófiáját a középhátvéd Waldo Ponce.

Bielsának változtatnia kell csapatán, hiszen két kulcsjátékosa is hiányozni fog eltiltás miatt: a védekező középpályás Carlos Carmona helyett, Rodrigo Millar, a játékot szervező Matías Fernández helyett pedig Humberto Suazo játszhat.

A spanyolok ugyanakkor jól tudják, hogy valószínűleg győzniük kell a továbbjutáshoz - bár akár egy döntetlen is elég lehet a legjobb 16 közé kerüléshez, amennyiben a másik meccsen Svájc nem nyer. Sőt, extrém esetben Spanyolország még egy vereséggel is továbbmehet, amennyiben Honduras megveri Svájcot, és a két mérkőzés összesített gólkülönbsége nem éri el a négyet. Vicente del Bosque várhatóan ismét a Fernando Torres-David Villa támadóduót küldi majd pályára, és bekerülhet a kezdő tizenegybe a sérüléséből felépült Andrés Iniesta is.

A várható kezdőcsapatok:
Chile: Bravo - Isla, Medel, Ponce, Jara, Vidal, Millar, Valdivia, H. Suazo, Beausejour, A. Sánchez. Szövetségi kapitány: Bielsa.
Spanyolország: Casillas - Sergio Ramos, Piqué, Puyol, Capdevila, Sergio Busquets, Xabi Alonso, Xavi, Iniesta, Fernando Torres, Villa. Szövetségi kapitány: Del Bosque.