Elefántcsontpart már csak a csodában bízhat

Vágólapra másolva!
Nincs könnyű helyzetben Elefántcsontpart az utolsó mérkőzése előtt: alaposan meg kellene szórnia a Koreai NDK-t, és még így is a másik párharc eredményétől függ a továbbjutása.
Vágólapra másolva!

Az afrikai csapat pontszámban ugyan utolérheti a portugálokat - ha Brazília Cristiano Ronaldóék ellen is nyerni tud -, de alaposan fel kellene javítani a gólkülönbségét ahhoz, hogy megelőzze az európai válogatottat. Portugália ugyanis 7-0-ra verte a Koreai NDK-t, Elefántcsontpartnak ezt kellene megismételnie, vagy felülmúlnia.

Ez még a csúcsformában lévő Didier Drogbával sem lenne egyszerű feladat, ám a csatár kevéssel a torna előtt könyöksérülést szenvedett, és ez meg is látszik teljesítményén. A szinte reménytelen szituáció ellenére az afrikaiak nem adják fel, legalábbis nyilatkozataikban ezt próbálják sulykolni.

"Tartozunk magunknak annyival, hogy az utolsó mérkőzésünkön mindent megpróbálunk, és bízunk abban, hogy a másik meccsen is megfelelően alakul az eredmény" - nyilatkozta a jobbhátvéd Guy Demel, nem túl meggyőzően. Sven-Göran Eriksson mindenesetre nem tervez nagy változásokat a csapatban, bár a brazilok ellen csereként lendületesen futballozó Gervinho alighanem bekerül, mégpedig Aruna Dindane kárára.

Az észak-koreaiak maximum a tisztes búcsúban reménykedhetnek. A szakvezető, Kim Dzsong Hun a Portugália elleni összecsapást követően levette játékosai válláról a felelősséget, és kijelentette, hogy a súlyos vereség fő oka az volt, hogy rossz taktikát választott. Sokat mondó adat, hogy 90 perc alatt mindössze négy szabálytalanságot követett el a gárda a portugálok ellen. A Fair Play-díjat lehet, hogy az észak-koreai csapat kapja majd, de a mai labdarúgásban ilyen tiszta játékkal nem lehet sikereket elérni.

A várható kezdőcsapatok:
Koreai NDK: Ri Mjong Guk - Ri Kvang Cson, Nam Szong Csol, Pak Csol Dzsin, Ri Dzsun Il, Dzsi Jun Nam, Mun In Guk, An Jung Hak, Pak Nam Csol, Hong Jong Dzso, Dzong Te Sze. Szövetségi kapitány: Kim Dzsong Hun.
Elefántcsontpart: Barry - Demel, K. Touré, Zokora, Tiené, Eboué, Tioté, Y. Touré, Gervinho, S. Kalou, Drogba. Szövetségi kapitány: Eriksson.

www.global-soccer.eu