Hollandia nemtörődöm módon futballozott kapitánya szerint

Vágólapra másolva!
Bert van Marwijk, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya úgy látta, hogy csapata "az utolsó vérig harcoló" kameruniak ellen nem játszott olyan jól, mint az első két világbajnoki mérkőzésén.
Vágólapra másolva!

"Nem tudtam hátradőlni a második félidőben. Nagyon rosszul kezdtük ezt a játékrészt, nemtörődöm módon futballoztunk, akadtak is gondjaink. A nyolcaddöntőben elsősorban azt kell elkerülni, hogy ilyen nagy hullámvölgybe kerüljünk, húsz-harminc percig rosszul játsszunk. Ez jó lecke volt a következő feladat előtt" - fogalmazott a tréner a csütörtök esti, fokvárosi mérkőzést követően.

"Az igaz, hogy a bíró túlságosan könnyen húzta elő a sárga lapokat, talán emiatt is voltak a kelleténél óvatosabbak a játékosaim" - tette hozzá.

A szakember beszélt a magyarok elleni felkészülési találkozón megsérült Arjen Robben felépüléséről is.

"Amikor a sérülés történt, azt gondoltam, Arjen vb-szereplésének lőttek, most viszont annál boldogabb vagyok. Mindennap látom küzdeni, mindent megtenni azért, hogy futballozhasson. Ez megható. Most már jó húsz percet töltött a pályán, de még korai volna megmondani, hogy játszhat-e a nyolcaddöntőben, a szlovákokkal szemben. Úgy vélem, több időt kap majd, de hogy kezdő lesz-e, azt most még nem tudom. Ami a szlovákokat illeti, a selejtezőben meggyőzők voltak, ezért én magam úgy gondoltam az olaszok elleni meccsüket megelőzően, hogy nem lepne meg, ha nyernének. És pontosan ez történt. Semmiképpen sem szabad lebecsülni őket, végig koncentráltan kell majd futballozni, nem úgy, mint azt tettük a kameruniak ellen."

A harmadik mérkőzésükön is vesztes (1-2), így az E csoport küzdelmeit pont nélkül záró afrikaiak szövetségi kapitánya, Paul Le Guen bejelentette, hogy szerződése lejár, s távozik posztjáról. A francia szakembert - aki tavaly júliusban vette át jelenlegi csapata irányítását - pár napja ausztrál lapok már az ottani válogatott lehetséges szakvezetőjeként említették.

"Nagy bánattal utazunk haza a világbajnokságról. Tisztában vagyunk azzal, hogy sokat reméltek tőlünk Kamerunban, és ennek a várakozásnak nem sikerült megfelelnünk."