Hajós András: Salátával kezdődött az egész

Vágólapra másolva!
Fásult angolokról és képben lévő szlovákokról beszélt a Németország-Anglia nyolcaddöntő után az [origo] vb-rádiójának két műsorvezetője, Hajós András és Hajdú B. István.
Vágólapra másolva!

Hajdú B. szerint a fölényes német győzelem ellenére a játékvezető a befolyásolhatta a meccs kimenetélt azzal, hogy az első félidőben nem adott meg egy nyilvánvalóan szabályos angol gólt. "Valószínűleg pszichésen teljesen más állapotban vonultak volna szünetre, ha döntetlen az állás, de persze nem lehet tudni pontosan, hogyan alakult volna a továbbiakban" - mondta a TV2 BL-meccseinek kommentátora.

Hajós úgy véli, a hasonló esetek kivédésére jó megoldás lenne a videobíró. "Szerintem valamilyen korlátozott számban, egyszer vagy kétszer kikérhetné a bíró a vitatott szituációknál, méghozzá úgy, hogy az egész stadion lássa a kivetítőn, mi történt. Akkor aztán nem lenne reklamálás, de sok ilyen nem fordulhatna elő meccsenként" - állítja a Heti hetes állandó szereplője, akinek több kedvenc csapata is van világbajnokságon.

"Amolyan értelmiségi drukker vagyok, nem az a fanatikus típus. De szimpatikus Hollandia, Argentína, Uruguay - és, most sokan megbotránkoznak majd, de Szlovákia is. Az egész Saláta Kornéllal kezdődött, majd láttam a csoportmeccseiket. Az első kettő ugyan felejthetőre sikerült, de az olaszok ellen végig képben voltak, tudták, mit akarnak. Ugyanakkor olyan állandó kedvencem nincs, mint például Ganxta Zolee-nak, aki mindig az argentinoknak drukkol."

Végezetül arra kértük az angol-német meccs kommentátorait, mondják el, számukra mik voltak a fölényes német diadal tanulságai. "Nekem úgy tűnt, mintha az angol játékosok kicsit fásultak lettek volna" - mondta Hajdú B. "Alighanem a klubjaikban túlságosan kiégtek, mintha fizikailag sem bírták volna úgy, mint a németek, akik közül például Klose és Podolski sem játszott annyit klubszinten, mint például Rooney."

"Nekem is úgy tűnt, hogy a németek frissebbek, motiváltabbak voltak" - értett egyet Hajós. "Egyelőre azok a válogatottak jobbak, amelyek mertek fiatalítani - az argentinok is bevállalósabbak voltak, mint az angolok."