Chile Brazíliának is nekimegy

Vágólapra másolva!
Hétfő este a braziloknak várhatóan nem foggal-körömmel védekező ellenféllel kell játszaniuk - a chilei támadójáték próbára teheti Lúcióék tudását is.
Vágólapra másolva!

A brazilok szövetségi kapitánya, Dunga sokat panaszkodik amiatt, hogy ellenük minden válogatott csak arra törekszik, hogy ne kapjon gólt, és így Kakáék számára szinte lehetetlen feladat a hazai sajtó által követelt jogo bonito, azaz szép játék. Nos, a szövetségi kapitány ezúttal erre aligha hivatkozhat majd, mert Chile mindig és mindenhol támadni akar: argentin mestere, Marcelo Bielsa számára elképzelhetetlen, hogy csapata visszaálljon bekkelni.

A chileiek Spanyolország ellen emberhátrányban is mentek előre, egészen addig, amíg meg nem tudták, hogy a 2-1-es vereséggel is továbbjutnak.

Igen ám, de ez a taktika a fantasztikusan kontrázó Brazília ellen felér az öngyilkossággal, ez a vb-selejtezők során is kiderült. A kvalifikációs sorozatban a brazilok otthon 3-0-ra, idegenben pedig 4-2-re győzték le Chilét, amely a legutóbbi hét mérkőzését úgy veszítette el Brazília ellen, hogy összesen 26 gólt kapott. Bielsának két kulcsemberét is mellőznie kell: Gary Medel és Waldo Ponce sem játszhat eltiltás miatt (a harmadik eltiltott, Marco Estrada hiánya nem olyan nagy érvágás), így is kissé meg kell variálni a kezdő tizenegyet. A védelembe várhatóan bekerül Ismael Fuentes és Pablo Contreras, a középpályán pedig a spanyolok ellen az eltiltását letöltő Carlos Carmonának a feladata lesz az ellenfél támadásainak megszűrése. Bielsának azt is el kell döntenie, hogy bevesse-e a nem teljesen egészséges Humberto Suazót, vagy pedig megint középcsatár nélkül, Jorge Valdiviát előretolva szerepeltesse együttesét.

Brazil részről Dunga a portugálok ellen több alapemberét is pihentette, Kaká pedig eltiltás miatt nem játszott, de Chile ellen mindenki visszatér, így a selecao alighanem az ideális kezdő tizeneggyel léphet pályára. Az egyedüli kérdőjel Felipe Melo neve mellett van, a középpályás ugyanis bokasérülést szenvedett Portugália ellen - amennyiben nem tudja vállalni a játékot, úgy Josué helyettesítheti.

Brazília: Júlio César - Maicon, Lúcio, Juan, Michel Bastos, Felipe Melo, Gilberto Silva, Elano, Kaká, Robinho, Luís Fabiano. Szövetségi kapitány: Dunga.
Chile: Bravo - Isla, Contreras, Fuentes, Vidal, Carmona, Millar, M. Fernández, Beausejour, H. Suazo, A. Sánchez. Szövetségi kapitány: Bielsa.