A FIFA-főbíró elégedett a játékvezetéssel

Vágólapra másolva!
Miközben Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke egyre nyitottabb a videobíró bevezetésére, a FIFA szakmai bizottságának vezetője elégedett a dél-afrikai világbajnokságon látott játékvezetéssel.
Vágólapra másolva!

"Nagyszerűen teljesítenek a kollégák, 54 mérkőzésen mindössze négy-öt hibás ítélet született" - jelentette ki egy keddi sajtótájékoztatón Jose Maria Garcia Aranda. Az összejövetelen a főbíró szerint személyes okokból nem jelent meg az uruguayi Jorge Larrionda és az olasz Roberto Rosetti, akik nagyot hibáztak vasárnap.

Joseph Blatter kedden elnézést kért a vb-n történt bírói tévedésekért, és bejelentette, hogy már a jövő hónapban napirendre tűzik a videobíró alkalmazásának kérdését.

A dél-afrikai vb eddigi legsúlyosabb hibái a vasárnapi két nyolcaddöntőn történtek. A Németország-Anglia mérkőzésen 2-1-es német vezetésnél Frank Lampard lövése után a felső lécről közel egy méterrel a gólvonal mögé pattant a labda, Jorge Larrionda mégis továbbot intett, s a meccset 4-1-re nyerte meg Joachim Löw együttese. Néhány órával később az Argentína-Mexikó meccsen a 26. percben az addig teljesen veszélytelen dél-amerikaiak csatára, Carlos Tévez méteres lesről fejelt a hálóba, ám sem Roberto Rosetti, sem asszisztense nem látott okot a gól érvénytelenítésére. A találkozó végül 3-1-es argentin győzelemmel zárult.