Vágólapra másolva!
Egy bennfentes forrás szerint távozik a Dallas Maverickstől az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő csapat német sztárja, Dirk Nowitzki.

A magát megnevezni nem kívánó klubalkalmazott úgy nyilatkozott, hogy a 32 éves erőcsatár nem él a szerződésének utolsó idényére ígért 21,5 millió dolláros gázsival, hanem csapatot vált, hogy megszerezze első NBA-bajnoki címét. A 213 centis játékos neve sosem forgott még az átigazolási piacon, mivel 1998-ban Würzburgból egyenesen a texasiakhoz ment, és azóta nem játszott máshol.

A Mavericks igencsak marasztalná a 2007-ben a szezon legjobbjává választott Nowitzkit: ifjabb Don Nelson klubelnök csütörtökön Németországba repül, hogy meggyőzze a világbajnoki bronzérmest. A csapatot 2006-ban a nagydöntőig vezető center talán akkor meggondolja magát, ha a dallasiak valóban leigazolnak egy másik húzónevet, például az egyaránt szabadügynökké vált Dwyane Wade-et vagy a Clevelandet elhagyni készülő LeBron Jamest.

Áprilisban még úgy nyilatkozott Nowitzki, hogy szívesen maradna a csapatnál: "Nem áll szándékomban bárhová menni innen, remek a kapcsolatom Mark Cuban tulajdonossal."

A Mavericks az idei szezonban második lett a Nyugati főcsoportban 55-27-es győzelmi mutatóval, ennek ellenére azonban a csapat már a rájátszás első körében 4-2-es összesítéssel kiesett a San Antonio Spursszel szemben.