Beállt a sorba a BUX, veszteségek a korai szakaszban

Vágólapra másolva!
Gyengüléssel kezdett a BUX, majd kis korrekcióba kezdett. A vezető papírok közül csak a Mol nem volt mínuszban, az OTP 4700 alatt is járt. Egyelőre még várni kell az emelkedő, azaz a bikapiacra.
Vágólapra másolva!

Gyengülés jellemezte a pesti tőzsde korai szakaszát csütörtökön, a vezető papírok közül csak a Mol volt növekedésben. Az OTP 4700 forint alá is került, majd enyhén emelkedni kezdett, de bő fél órával a nyitás után még veszteségben állt.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank üzletkötője szerint a magyar börze csütörtökön várhatóan "beáll a sorba", és lefelé csúszhat az index, miután előző nap szinte egyedüliként emelkedett. A kereskedő véleménye szerint ez még nem jelentette a "bull", vagyis az emelkedő piac kezdetét. Az amerikai piac a kezdeti lelkesedés után mínuszban zárt szerdán, és az európai tőzsdéken is gyengülés várható, így Budapesten is negatív lehet az irány.

A CIB Bank a reggeli elemzésében kiemeli, hogy a csütörtökre várt amerikai adatok valószínűleg gyengék lesznek: a munkanélküliségi segélykérelmek számában kis emelkedésre számít a piac, a feldolgozóipari beszerzési menedzser index várhatóan csökkent az előző hónaphoz képest, a házeladások száma pedig a házvásárlási adókedvezmény kifutása miatt csappanhatott meg. Mindezek alapján nem várnak számottevő javulást a piacok hangulatában.

A Linamar részvények kereskedését a csütörtöki kereskedési napra felfüggesztette a tőzsde a kibocsátó előző napi kérése alapján, de egyelőre nem kerültek nyilvánosságra a felfüggesztést indokló, a részvények árfolyamát befolyásoló információk.

A BUX 404,46 pontos, 1,96 százalékos emelkedéssel, 21 050,43 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 25,0 milliárd forint volt, a vezető részvények a gyengülő Magyar Telekom kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.