Taylor Lautner az új Keanu Reeves

Vágólapra másolva!
Az Alkonyat-sztárok pályájának alakulását áttekintő cikksorozatunkat Taylor Lautnerrel folytatjuk. Szemben Kristen Stewarttal, Lautner könnyen megszokta a nyakába szakadt hírnevet, máris igazi sztárként viselkedik, és olyan filmszerepeket választ, amik gyorsan növelik hollywoodi árfolyamát.
Vágólapra másolva!

Úton a Keanu Reeveszé válás felé

Hogy Taylor Lautner jó színész-e, azt jelen pillanatban talán még senki sem tudja, de hogy született mozisztár, az már biztos. Szemben Robert Pattinsonnal és Kristen Stewarttal, ő magától értetődő magabiztossággal viselkedik a kamerák kereszttüzében. Profin nyilatkozik, ahogy Hollywoodban elvárják: tréfálkozik az újságírókkal, gyakran kivillantja hófehér mosolyát, minden alkotót, akivel valaha dolga volt, vagy dolga lehet "zseninek" vagy "briliánsnak" titulál, és minden múltbeli és jövőbeli projektjéről hatalmas lelkesedéssel beszél.

Forrás: AFP
Taylor Lautner június 24-én a Napfogyatkozás Los Angeles-i premierjén

De Lautnert lehet is terhelni: kiskorában karatebajnok volt, úgyhogy valószínűleg nem szeppent meg túlságosan, amikor az Alkonyat után megkérték, hogy legyen szíves, pakoljon magára még tizenöt kilót izomban. A producerek az Újhold előtt komolyan fontolgatták az első filmben még csak epizódszerepet játszó Lautner lecserélését, és Stewartnak és színésztársainak kellett lobbizniuk érte, hogy maradhasson. Az Újhold után már nem volt kétséges, hogy sztár született: a rajongók szívébe befért ő is Bella és Edward mellé, és olyannyira rákattantak, hogy a Facebook "Team Jacob" oldalának már több mint ötvenezer rajongója van.

Gyorsan nő az árfolyama

Az Alkonyat főszereplői közül a legtöbb kritika Lautnert érte színészi képességeinek hiányosságai miatt (akárcsak Keanu Reevest, őt is sokszor bírálják azért, mert nehézkesen, kevés kifejezőerővel játszik), viszont az ő karrierje ível felfelé a legmeredekebben. Lautnert elhalmozzák ajánlatokkal, olyannyira, hogy máris volt alkalma visszamondani egy olyan szerepet, amiről a legtöbb vele egykorú színész álmodni se merne: Tom Cruise-zal játszhatott volna a Northern Lights című pilótás akciófilmben 7,5 millió dolláros gázsiért.

Fotó: [origo]
Taylor Swift és Taylor Lautner a Valentin nap forgatásán

Az Alkonyat-sorozat kezdete óta eddig egy nagyjátékfilmben szerepelt: a Valentin nap-ban, ami ugyan a limonádék közt is a gyengébbek közé tartozik, azonban egy tizenhét éves színész hollywoodi árfolyamát határozottan megdobja, ha a Micsoda nő rendezőjének filmjében szerepel olyan sztárokkal mint Julia Roberts, Bradley Cooper és Jamie Foxx. Persze Lautner is legalább annyira kellett a produkciónak, mint fordítva: Taylor Swifttel párba állítva gondoskodott róla, hogy a tizenévesek is beüljenek a filmre.

Akcióthriller és 3D-s szuperhősfilm

Véletlenül sem kell aggódni, hogy Lautner netán elherdálja a nagy lehetőségeket: már forog is John Singleton Abduction című thrillere, amelyben Lily Collinsszal, Alfred Molinával és Sigourney Weaverrel játszik. Egy olyan srácot alakít, aki egy szép napon rájön, hogy kiskorában elrabolták, és akiket eddig a szüleinek hitt, nem is azok. Mivel Singleton-filmről van szó, ezen a ponton természetesen nem könnyes melodrámába megyünk át, hanem véres akcióba.

http://media.mtvnservices.com/mgid:uma:video:mtv.com:529618
Taylor Lautner az MTV-nek nyilatkozik az Abduction-ről

Lautner másik fix projektjére majd csak a dupla Hajnalhasadás után kerülhet sor, de ez is elég stabil választásnak tűnik: a Szörnyek az űrlények ellen rendezője, Rob Letterman a Hasbro Stretch Armstong nevű játékfigurájából alkot szuperhőst Lautner segítségével. Az elképesztően hosszúra kinyújtható kar ugyan Lautner szerint is a legbénább szuperképesség, amit el lehet képzelni, de szerinte épp ezért izgi, hogy a főhős mit hoz ki belőle. Azt talán mondanunk sem kell, hogy a film 3D-ben készül majd.