Ismét eladó az egyik legdrágább domain, a sex.com

Vágólapra másolva!
Jelenlegi tulajdonosa eladásra hirdette meg az egyik legismertebb és legkalandosabb történetű webcímet, a sex.com-ot egy német domainkereskedő cég szerint.
Vágólapra másolva!

A domainek internetes vásárterét működtető Sedo szerint ritkán fordul elő, hogy hasonló jelentőségű honlap azonosítója kerül eladásra. "A sex.com új tulajdonosa vásárlásával egyben a piaci elsőséget is biztosítja magának" - teszi hozzá közleményében Liesbeth Mack-de-Boer, a Sedo vezetője.

A weboldal legutóbb 2006-ban cserélt gazdát, akkor 14, más források szerint csak 12 millió dollárért adott túl rajta eredeti tulajdonosa, Gary Kremen. A férfi évekig pereskedett a webcímért egy csalóval, Stephen Cohennel, aki a domainregisztrátorok megtévesztésével íratta át azt a saját nevére, és dollármilliókat keresett rajta, hogy azután sikeresen szívódjon fel a hatóságok szeme elől. Az egyik legnagyobb értékű internetes azonosító márciusban árverés keretében került volna újabb tulajdonosához, de jelenlegi birtokosának, az amerikai Escom LLC-nek hitelezői nem akarták megkockáztatni, hogy a honlap értékénél kevesebbért keljen el.

A sex.com a maga 12-14 millió dolláros értékével 2009-ig számított a világ legértékesebb webcímének, amikor a 16 millió dollárért gazdát cserélt insurance.com (biztosítás.com) előzte meg. Az oldal jelenleg üres, így új tulajdonosára vár a feladat, hogy megtöltse tartalommal, és ismét felvirágoztassa az egykor napi 15 ezer dolláros bevételt generáló oldalt.