Vágólapra másolva!
Az amerikai hatóságok felhasználók millióit kiszolgáló, illegális filmek és tévéműsorok letöltését biztosító kalózszájtokat zártak be. Közlésük szerint ebben a témában ez volt az eddigi legnagyobb szabású rajtaütés.
Vágólapra másolva!

A BBC beszámolója szerint összesen kilenc webszájtot zártak be, amelyekről ingyenesen lehetett letölteni tévéműsorokat, és olyan, nemrég megjelent filmeket is le lehetett tölteni, mint például a Toy Story 3.

Az amerikai vámhatóság és rendőrség részvételével lezajlott warezrazzia keretében zároltak tizenöt olyan bankszámlát is, amely a kalózoldalak üzemeltetőihez tartóztak. A kilenc webhelyet havonta összesen mintegy hétmillió látogató kereste el, a szájtokon gyakran néhány órákkal az amerikai mozipremiert követően letölthetők voltak az alkotások.

A most bezárt honlapok működtetői az oldalakon publikált reklámokból tartották fenn magukat, ezért tudták ingyenesen kínálni illegális tartalmaikat. A BBC beszámolója szerint az amerikai hatóságok nem a szájtok szervereit foglalták le, hanem az azok elérésére szolgáló domainneveket, és helyeztek el azon a lefoglalás tényéről szóló figyelmeztetést.