Xabi Alonso: Rooney nem tudta élvezni a vébét

Vágólapra másolva!
Az elődöntőbe jutott spanyol válogatott középpályása, Xabi Alonso szerint Wayne Rooney, hasonlóan a többi angol játékoshoz, képtelen volt alkalmazkodni a világbajnokság mérkőzéseinek az angol bajnokságtól eltérő ritmusához.
Vágólapra másolva!

"A Premier League-ben (PL) Rooney egyenesen fantasztikusan játszott, és még a Bajnokok Ligájában is jó teljesítményt nyújtott. A válogatottban azonban rendre elmarad valós tudásától és csak erőlködik" - mondta a Sunday Timesnak Alonso, aki szerint Rooney csak a PL-ben érzi igazán jól magát.

Alonso tavaly nyáron igazolt a Liverpooltól a Real Madridhoz, azóta tévében nézi az angol meccseket, és nyilvánvaló számára az ottani és a világbajnokságon látott játék közötti különbség. "Amikor a PL-meccseket látok, közben arra gondolok, hogy te jó ég, micsoda tempóban játszanak. Úgy hiszem, egy angol játékosnak a bajnokság után nagyon nehéz alkalmazkodnia a másféle stílust megkövetelő nemzetközi focihoz. Nem tudják jól érezni magukat a pályán, próbálják ugyan élvezni a játékot, de nem sikerül nekik, csak erőlködnek."

Az angol válogatott két döntetlennel és egy győzelemmel második helyen jutott tovább a C csoportból az Egyesült Államok mögött, majd a nyolcaddöntőben megsemmisítő 4-1-es vereséget szenvedett Németországtól.