Élő adásban fordult a németek ellen a pszichopolip

Vágólapra másolva!
Németország bajban: a nemzeti csapat vb-eredményeit félelmetes hatékonysággal megjósoló oberhauseni csodapolip Spanyolországot tippeli a szerdai elődöntő győztesének.
Vágólapra másolva!

Paul, a kétéves pszichopolip az Euro2008 óta jósolgatja a német válogatott eredményeit. Akkor a meccsek nyolcvan százalékát eltalálta, Dél-Afrikában pedig egyelőre hibátlan.

A németek, illetve mindenkori ellenfelük zászlójával ellátott dobozokból kagylókat húzó tengeri jószág kedden a spanyoloktól vett magának csemegét. Az eseményt a német állami televízió élőben közvetítette.

Korábban spanyol szurkolók már megtréfálták a pszichopolipot: az eddigi egyetlen vesztes német találkozó, a szerbek elleni csoportmeccs előtti jóslatát felhasználva photoshoppal hazájuk zászlaját illesztették a szerb lobogó helyére.

A spanyol továbbjutás ugyanakkor nem lesz könnyű. Paul azzal borzolta a közönség idegeit, hogy többször is a német doboz fölé kúszott, mielőtt kiválasztotta a spanyolból a kagylót.

Joachim Löw edzőnek azért nem kell kétségbeesnie, a polip pályafutása során egy meccset már tévesztett: a 2008-as, Spanyolország elleni Eb-döntőt.