Mádi László lett a Magyar Sörgyártók Szövetségének az elnöke

Vágólapra másolva!
Júliustól Mádi László korábbi fideszes országgyűlési képviselő tölti be a Magyar Sörgyártók Szövetsége (MSSZ) elnöki posztját.
Vágólapra másolva!

Mádi László közgazdász, egyetemi oktató, korábban több ciklusban a Fidesz országgyűlési képviselője lett a Magyar Sörgyártók Szövetségének új elnöke. A korábbi elnök, Sivó Imre négy év után köszönt le elnöki pozíciójáról.

Mádit az idén a párt nem indította a választásokon, mert az ingatlanadó ügyében szembement a Fidesz álláspontjával. A Fidesz elutasította a szocialisták kormányzása alatt bevezetett, majd az Alkotmánybíróság által megsemmisített ingatlanadót, miközben Mádi László január végén egy konferencián úgy nyilatkozott, hogy az ingatlanadót rövid távon el kell felejteni, de kellő előkészítés és a társadalommal folytatott egyeztetés után bevezethető.

Az 1992-ben alapított Magyar Sörgyártók Szövetsége a legnagyobb magyarországi érdekeltségű sörgyártó vállalatokat tömörítő szervezet. A tagvállalatok együttes termelése a magyarországi eladások mintegy 90 százalékát adják. A söripar a 150 milliárd forint éves forgalmával a második legnagyobb élelmiszeripari ágazat Magyarországon.