Útbontással fenyegetnek az M7-es alvállalkozói

Vágólapra másolva!
Figyelemfelkeltő akcióba kezdtek útépítőcégek miután nem kapták meg járandóságukat. Amennyiben nem teljesítik követeléseiket, utak elbontásába kezdenek.
Vágólapra másolva!

Az április végi útbontások után kedden újabb alvállalkozók kezdtek figyelemfelkeltő akcióba az M7-es zalakomári szakaszánál, mert nem kapták meg több mint 43 millió forintos követelésüket. Andalics Ferenc, a követeléskezelő Scorpio 2001 Bt. üzletvezetője elmondta: hét fuvarozó vár január óta arra, hogy az autópálya körüli feltáró utak építésénél végzett munkájáért megkapja a pénzét. Gépeikkel, szállítójárműveikkel egy magántulajdonú homokbányánál gyülekeztek kedden reggel. Képviselőjük szerint, ha ezen a héten nem tudnak megegyezni a megrendelői láncolat felettük álló cégeivel, akár a törvénysértést is vállalva nekilátnak az utak bontásának.

A mostani megmozdulás kapcsolatban áll az április végi akcióval, amikor mintegy 43 millió forintos kifizetetlen követelései miatt az Ittasofőr Kft. megbízásából munkagépekkel elkezdték bontani a sztráda környékén lévő mezőgazdasági feltáró utakat. A társaság ugyan néhány nap múltán megegyezett a fő megrendelő Porr Kft.-vel, de eddig csak 20 millió forintot kapott, a fennmaradó összeg elszámolása, általuk pontatlannak tartott felmérések miatt azóta sem történt meg - mondta el Andalics Ferenc.

A keddi figyelemfelkeltő megmozduláson most azok a fuvarozók jelentek meg, akik korában ugyanezeknek az utaknak az építésénél dolgoztak szállítóként vagy az anyag bedolgozóiként. Képviselőjük úgy fogalmazott, hogy a bonyolult megrendelői láncolat miatt pontosan már azt sem tudják, kinek kellene kifizetnie a feléjük fennálló tartozást, de szándékaik szerint büntetőfeljelentést is tesznek.