Vasutasnapon jelenthetik be a MÁV-vezetés cseréjét

Vágólapra másolva!
A hétvégi vasutasnapon közölhetik a MÁV vezetésével, hogy szolgálatukra nem tart igényt a kormányzat - írja a Népszabadság. Az új elnök-vezérigazgató vélhetően Szarvas Ferenc lesz.
Vágólapra másolva!

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter augusztus 1-jével útilaput köt a MÁV szinte teljes vezetőségének talpára, s ezt vélhetően a hétvégi vasutasnapon jelentik majd be - írja a lap. A vasutasvezér, Andrási Miklós cseréje már korábban ismert volt, a meglepetést a többi vezető neve jelentheti.

A Fidesz-alapító Andrási Miklóssal kapcsolat korábban arra lehetett számítani, hogy az új kormány esetleg a helyén hagyja, azonban Fellegi Tamás minisztériumában már június elején a távozásáról döntöttek.

Az új MÁV-vezé Szarvas Ferenc lehet augusztus 1-jétől, aki korábban az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója volt. A feladata első sorban a vasúttársaság átszervezése és a 225 milliárd forintot is meghaladó adósságállomány kezelése lesz.

A Népszabadság ismeretei szerint távoznia kell az igazgatóságból Kozák Tamásnak, aki a MÁV-Start Zrt. leányvállalat vezérigazgatója is egyben, de megy Nátrán Roland és György Miklós igazgatósági tag is. Megtarthatja viszont helyét Mosóczi László vezérigazgató-helyettes. Az új személyek kinevezéséről Fellegi Tamás dönthet.

A felügyelőbizottság sem marad érintetlenül valószínűleg. A lap szerint Reményik Kálmán fb-elnök távozik, mint ahogy Kerékgyártó János is. A bentmaradásra a dolgozói delegáltak pályáznak jó eséllyel, így Gaskó István és Simon Dezső helye biztosnak tűnik.