26 világbajnoka van a Barcelonának

Vágólapra másolva!
Csapatsportok terén ma a Barcelona a világ legerősebb klubja. A katalánok színeiben vasárnap este óta összesen 26 sportoló mondhatja magát világbajnoknak, büszkélkedik az El Mundo Deportivo.
Vágólapra másolva!

A johannesburgi focivébé-döntő után Victor Valdes, Carles Puyol, Gerard Piqué, Sergio Busquets, Xavi Hernandez, Andrés Iniesta, Pedro Rodriguez és David Villa csatlakozott az eddig is népes kontingenshez. A focisták még lehetnek többen is, hiszen a távozó világbajnok Thierry Henry helyére ketten is érkezhetnek a dél-afrikai hősök közül: Cesc Fabregas és Juan Mata.

A második legnépesebb csoport a görhokisoké, közülük hatan értek fel a sportág csúcsára: négy spanyol, Josep Maria Ordeig (háromszor), Sergi Panadero (kétszer), Jordi Adroher, Alberto Borregán, és két argentín, Carlos López és David Páez.

Öten vannak a futsal világbajnokok. Javi Rodríguez, Paco Sedano és Jordi Torras a spanyol, míg Ari Santos és Wilde a brazil csapattal nyert vébét.
A kézilabda világbajnokok is öten vannak Barcelonában. Közülük négyen, Juanín Garcia, Iker Romero, Albert Rocas és Raúl Entrerríos a 2005-ben diadalmaskodó spanyol válogatott tagjai voltak, míg Cedric Sorhaindo 2009-ben a francia válogatottal nyert a horvátországi világbajnokságon.

A kosárlabdapályán is pattogtat egy bajnok: Juan Carlos Navarro a 2006-ban Japánban győzedelmeskedő csapatnak volt az egyik vezére.