Ismét Budapestre értek az ulmi veteránosok

Vágólapra másolva!
Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is útjára indult és Budapesten célba is ért a Donau Masters veteránjármű-túra. A több mint nyolcvan jármű közel 960 kilométert tett meg.
Vágólapra másolva!

Forrás: Mercedes-Benz

Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!

A mezőny a Hungaroringen teljesített átlagtartó feladat után a budapesti Roosevelt téren ért célba. Ahogy a legtöbb veterános rendezvényen - bár maga a Donau Masters márkafüggetlen - megfigyelhető volt a Mercedes-Benzek túlsúlya. 190-es, Pagoda- és Bobby-SL-ek sora, rengeteg Porsche, és egy-két ritkább modell mellett egy 1955-ös Setra busz vonta magára a figyelmet. A legnagyobb különlegesség, egy Ford GT 40-es Ulm után húsz kilométerrel lerobbant, tulajdonosa gyorsan Porschéra cserélte - talán jövőre épségben elérkezik Budapestre.

A Donau Masters célja, hogy négy Duna-menti ország - Németország, Ausztria, Szlovákia és Magyarország - gazdasági és kulturális kapcsolatait ápolja. A látványos túra nemes gesztussal is párosul, hiszen a Donau Masters résztvevői 2006 óta évente 10 ezer euróval támogatják a négy ország SOS Gyermekfalvait.