A Motorolára feni a fogát a Nokia Siemens

Vágólapra másolva!
A Motorola hálózati eszközöket gyártó részlegét szeretné megvenni a Nokia Siemens 1,1-1,3 milliárd dollárért - értesült a Wall Street Journal.
Vágólapra másolva!

Küszöbön áll a Motorola mobilgyártó vállalat feldarabolása, a cég távközlési hálózati eszközöket gyártó üzletága iránt a Nokia Siemens Networks (NSN) konszern érdeklődik a Wall Street Journal értesülés szerint. A lap úgy tudja, hogy a tranzakció értéke 1,1-1,3 milliárd dollár körül lehet, a megegyezés pedig akár heteken belül megszülethet.

A Motorola külön akarja választani a veszteséges mobilkészülék-gyártást a távközlési hálózati eszközöket gyártó üzletágtól, a feldarabolást követően két különálló vállalat jönne létre. A tervek szerint elsőként SpinCo néven válna ki a mobilkészülékeket és a kábeltelevíziós adás fogására alkalmas eszközöket gyártó ágazat.

A fennmaradó, nyereséges részlegek Motorola Solutions néven működnének tovább, és folytatná a vonalkód leolvasók, címkeolvasók, rádiós technikák, biztonsági rendszerek és távközlési hálózati eszközök gyártását.

A 2011 első negyedére tervezett feldarabolás után az eddigi elképzelések szerint a Motorola mindkét vállalatban megőrizte volna részesedését, az NSN érdeklődése azonban átírhatja a forgatókönyvet.