Vágólapra másolva!
Nicolas Anelka szerint nélküle is kirobbant volna a vita a francia válogatottnál a vb-n, mert már rendkívül feszült volt a hangulat a játékosok és Raymond Domenech szövetségi kapitány között.

A vb legjobb sztorijai - a cikk elején a franciák körüli botrány számos epizódjával

"Ha nem én kezdem el, akkor más teszi meg, mert robbanásveszélyes volt a hangulat a csapatnál" - nyilatkozta a France-Soir című lapnak csütörtökön a Chelsea támadója, aki először szólalt meg a vb óta.

Anelka a mexikóiak elleni csoportmeccs szünetében elküldte az anyjába Raymond Domenechet, ezt követően a támadót hazaküldte a szakvezető, amire válaszul az együttes tagjai nem jelentek meg a következő tréningen.

"Ha lenne olyan játékos, aki edzeni akart volna, az mostanáig előállhatott volna a véleményével" - mondta Anelka arra vonatkozólag, hogy szerinte valamennyi játékos egyetértett az edzés bojkottálásával hazaküldését követően.

Anelka szavaival egybevág a válogatott középpályása, Jeremy Toulalan nyilatkozata, aki a múlt héten leszögezte: mivel közös elhatározás volt a bojkott, ezért az esetleges büntetésnek is kollektívnak kell lennie.

A négy éve döntős francia válogatott egy ponttal, csoportutolsóként búcsúzott a dél-afrikai vb-től.