Vágólapra másolva!
Visszakapja a 2000-es sydney-i olimpián szerzett aranyérmét az amerikai 4x400-as női váltó hét tagja, akiket korábban azért fosztottak meg medáljaiktól, mert csapattársuk, Marion Jones doppingszereket használt az ötkarikás játékok idején.

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) pénteki döntésének értelmében a Sydney-ben 4x100 méteren harmadik helyezett staféta tagjainak ugyancsak visszajárnak a bronzérmek, mert az atlétikában 2000-ben érvényes szabályok szerint az egyik versenyző doppingvétsége miatt a többi csapattag nem büntethető.

A nyolc sportoló közül hét nyújtotta be a fellebbezést a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) korábbi döntése ellen, amelynek értelmében utólag zárták ki a versenyszámokból a két váltót. Sydney-ben 4x400-on Jones mellett a döntőben Jearl Miles-Clark, Monique Hennagan és Tasha Colander Clark futott, Andrea Anderson pedig az előfutamokban szerepelt.

A 4x100 fináléjában Chryste Gaines, Torri Edwards és Nanceen Perry voltak Jones társai, itt Passion Richardson volt a csapat ötödik tagja. Utóbbi stafétából Perry nem csatlakozott a fellebbezést benyújtó társaihoz.

Jones 2007 októberében vallotta be, hogy 1999 és 2001 között doppingszereket használt. Ezt követően a NOB elvette Sydney-ben nyert öt érmét (három arany, két bronz), majd 2008 áprilisában váltótársait is megfosztotta a medáloktól.