Vágólapra másolva!
Az olasz amatőr futballklub, az US Zagarolo 50 ezer eurót kínál Paulért, a polipért az oberhauseni óceanáriumnak.

A nyolckarú állat tévedhetetlenül jósolta meg a múlt vasárnap véget ért dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság több mérkőzésének győztesét, s eme képessége miatt immár világhírű.

"Szeretném előre tudni, hogy a csapatom nyer vagy nem. Ezzel nagyon sok stressztől szabadulnék meg, és izgulnom sem kellene" - idézte pénteki számában a közép-olaszországi egyesület elnökét, Gianni Pagliát a Gazzetta dello Sport.

Az olasz média egyébként elragadtatással írt arról, hogy Paul az Elba-szigeti vizek szülötte, ahogy az újságok fogalmaztak: "Egy olasz nyerte meg a vb-t". Más források, így például az angol Telegraph című lap ezzel szemben határozottan állítja, hogy Paul a dél-angliai Weymouth tengeri akváriumában született, azaz angol.

Az US Zagarolo szándéka egyébként viccnek nem rossz, de nagy valószínűséggel az oberhauseniek nem lesznek partnerek az üzlet megkötésében, hiszen korábban már visszautasították a madridi állatkert hasonló vételi ajánlatát. Amennyiben Paul mégis Olaszországba kerülne, azonnal átkeresztelnék Paolóra.