Vágólapra másolva!
A Barcelona világbajnok középpályása, Xavi továbbra sem tett le válogatott csapattársa, Cesc Fabregas megszerzéséről. Szerinte az Arsenal csak az elkerülhetetlen végkifejletet halogatja ellenállásával.

"Mindannyian tudjuk, hogy Fabregas hol szeretne játszani ebben az idényben" - mondta Xavi az angol Daily Mail napilapnak. "Most azonban már nincs elég idő arra, hogy a két klub nyélbe üsse az üzletet."

Xavi szerint a londoni egyesületnek végre meg kellene értenie, hogy csak "halogatja az elkerülhetetlent".

"Ha nem is sikerül Fabregast még idén nyáron Barcelonába vinni, az Arsenalnál akkor is nyugodtan tekinthetnek rá úgy, hogy csak kölcsönben játszik náluk az idén. Ugyanis semmit nem tudnak tenni az ellen, hogy legkésőbb jövő nyáron már a Barcelona mezét viselje."

Fabregas távozása Londonból hónapok óta téma az angol és a spanyol sajtóban. A világbajnokság előtt maga a játékos jelentette ki, hogy a dél-afrikai torna után a Barcelonában (egykori nevelőegyesületében) szeretné folytatni karrierjét. A katalán csapat szakvezetője, Pep Guardiola a világbajnokság után 30 millió fontos ajánlatot tett az Arsenalnak, amit azonban Arséne Wenger habozás nélkül visszautasított.

A helyzete bonyolítja, hogy a vébécím ünneplése közben két Barca-játékos, Puyol és Piqué egy Barcelona-mezt húzott Fabregasra, amit ő kényszeredetten tudomásul vett, utána azonban londoni edzőjének, csapattársainak és a szurkolóknak ajánlotta a vb-győzelmet, kijelentve, büszke rá, hogy az Arsenal játékosa.