Vágólapra másolva!
A megfázással bajlódó Kabát Péter és Szakály Péter, illetve a sérüléséből felépült, de még nem teljesen egészséges Laczkó Zsolt nélkül utazott Budapestre a Debreceni VSC labdarúgócsapata, amely szerdán a svájci FC Basellel találkozik Újpesten, a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörében.

A hajdúsági együttes keretébe ugyanakkor bekerült a Dinamo Kijevtől igazolt Farkas Balázs és az FSV Frankfurttól érkezett német Dajan Simac is. A gárda kedd délelőtt indult az újpesti Szusza Ferenc-stadionba. A találkozóra azért kerül sor a fővárosban, mert az európai szövetség (UEFA) a 2. fordulós továbbjutást követően a további BL-selejtezők lejátszását nem engedélyezte a debreceni arénában.

"Az Oláh Gábor utcában biztosan teltház lenne, a pályát is jobban ismerjük, de itt sem lesz gond, ha összegyűlik 8-10 ezer szurkoló" - mondta az érkezéskor Czvitkovics Péter, a DVSC középpályása. "Nagyon nehéz ellenféllel állunk szemben, fontos, hogy ne kapjunk gólt, így akár még a 0-0 is jó eredmény lehet. Természetesen az lenne az ideális, ha nyernénk."

A Debrecen az előző körben az idegenben elért 1-1-es döntetlen után 3-2-re diadalmaskodott hazai pályán az észt Levadia Tallinn felett, s Dombi Tibor szerint a szerda 20 órakor kezdődő összecsapáson nem lesz annyi gól, mint a baltiak elleni visszavágón. "Az első mérkőzések a BL-ben ritkán hoznak gólzáport, a lényeg, hogy a svájciak ne találjanak be, s akkor számunkra már megfelelő az eredmény" - fogalmazott a középpályás.

A svájci bajnok FC Basel keretében több válogatott játékos is szerepel, közülük öten a nyári dél-afrikai világbajnokságon is részt vettek, sőt a ghánai Samuel Inkoom egészen a negyeddöntőig menetelt hazája együttesével. A csatár Alexander Frei, a középpályás Benjamin Huggel és Xherdan Shaqiri a svájci, Scott Chipperfield pedig az ausztrál nemzeti tizeneggyel szerepelt a vb-n.

A mérkőzésre a belépők 1000, 1500 és 2500 forintos áron kaphatók Budapesten és Debrecenben egyaránt. A találkozó a spanyol Cesar Muniz Fernandez sípjelére kezdődik, a visszavágót pedig jövő kedden rendezik Svájcban. Ha a magyar bajnok továbbjut, akkor még egy selejtezős párharcot kell sikerrel megvívnia a csoportkörbe kerüléshez.