Megkezdi az amerikai piac meghódítását a Tokaj Kereskedőház

Vágólapra másolva!
Amerikába exportál 3 puttonyos aszút a Tokaj Kereskedőház, amely a válság ellenére is növelte külkereskedelmi teljesítményét.
Vágólapra másolva!

Ezen a héten kezdi exportálni a tengerentúlra 3 puttonyos aszúját a kizárólag állami tulajdonban lévő Tokaj Kereskedőház Zrt., a cég borai az idén 24 országban találnak piacra - közölte Kiss István, a társaság vezérigazgatója.

A pénzügyi-gazdasági válság ellenére dinamikusan nő a Tokaj Kereskedőház exportja, az évente átlagosan értékesített 7 millió palack borból 3 millió jut külpiacra, ebből 2,5 millió palackot visznek ki kelet-európai országokba - mondta a vezérigazgató.

Kiss István közölte: a cég és az amerikai Costco üzletlánc megállapodása alapján csütörtöktől megkezdik amerikai exportjukat, az idén 250 ezer palack 2001-es évjáratú, díszdobozos csomagolású, 3 puttonyos aszút forgalmaznak a tengeren túlra.

A vezérigazgató - akit a július eleji rendkívüli közgyűlésen az állami tulajdonos Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. megerősített posztján - elmondta: boraik 60 százaléka belföldön, 40 százaléka külföldön talál vevőre.