Vágólapra másolva!
Meglehetősen nehéz feladat előtt áll a Debreceni VSC labdarúgócsapata, amely vendégként 2-0-s hátrányból vág neki szerdán a svájci FC Basel elleni visszavágónak a Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörében.

A Debrecen kedden délelőtt indult el Svájcba, s a 19 főt számláló keretben ezúttal helyet kapott az első összecsapást betegség és sérülés miatt kihagyó Kabát Péter és Laczkó Zsolt is.

A dvsc.hu információi szerint a csapat először kedden este edz a találkozó helyszínén, a St. Jakob Parkban, ezt megelőzően Herczeg András klubmenedzser a BL-ben megszokottak szerint egy játékos társaságában sajtótájékoztatót tart.

A múlt szerdai, budapesti mérkőzésen a DVSC jól kezdett, azonban a kialakított helyzetekből egyszer sem sikerült gólt szerezni, s ez megbosszulta magát, a 34. percben ugyanis Stocker távoli lövése megpattant a védőkön, s Verpecz kapujában kötött ki. A második játékrészben is támadott a Debrecen, s ígéretes lehetőségeket alakított ki, gólt azonban a lefújásig nem sikerült szereznie, a Basel viszont a 92. percben egy átlövésből megduplázta előnyét.

"Biztosan szoros mérkőzés lesz, remélhetőleg Bázelben is lesznek lehetőségeink, amelyeket ezúttal ki kell használnunk - nyilatkozta a Hajdú-Bihari Naplónak Fodor Marcell, a DVSC védője. - A kétgólos hátrány miatt nem mi vagyunk az esélyesek, de igyekszünk felborítani a papírformát. Ehhez arra van szükség, hogy az összecsapás elején betaláljunk."

Ha Herczeg András együttese továbbjut a Basel elleni párharcból, akkor még egy selejtezőkört kell sikerrel megvívnia ahhoz, hogy megismételje tavalyi teljesítményét és a BL csoportkörében szerepeljen. Kiesés esetén a Debrecen az Európa Liga-selejtező 4. fordulójában folytatja, ahol a tét a második számú kupasorozat csoportkörébe kerülés lesz.

A szerdán 19.45-kor kezdődő mérkőzés játékvezetője az orosz Vlagyiszlav Bezborodov lesz, jegyeket a helyszínen is lehet váltani, ezek egységesen 15 svájci frankba kerülnek (3100 forint).

A DVSC utazó kerete: Mindaugas Malinasuskas, Verpecz István - kapusok; Bernáth Csaba, Nagy Zoltán, Komlósi Ádám, Mirsad Mijadinoski, Laczkó Zsolt, Fodor Marcell, Kiss Zoltán, Varga József, Czvitkovics Péter, Kulcsár Tamás, Yannick Mbengono, Adamo Coulibaly, Kabát Péter, Dajan Simac, Farkas Balázs, Bódi Ádám, Luis Ramos - mezőnyjátékosok.