Csak kicsit tudta növelni a profitját az Egis

Vágólapra másolva!
Az Egis Gyógyszergyár konszolidáltan 13,988 milliárd forint adózott nyereséget és 86,489 milliárd forint árbevételt ért el (2009. október 1-jén kezdődött) üzleti évének első kilenc hónapjában.
Vágólapra másolva!

A profit 6 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit, míg az árbevétel 4 százalékkal kisebb a bázisnál - közölte a társaság a nemzetközi számviteli szabvány (IFRS) szerint készült tőzsdei jelentésében szerdán. Az üzleti év harmadik negyedévében, az április-júniusi időszakban, 5,138 milliárd forint volt az adózott eredmény, ami több mint duplája az előző év azonos időszaki 2,396 milliárd forintnak. A profit kis mértékben felülmúlja az elemzői várakozásokat, a portfolio.hu által készített konszenzus 5,057 milliárd forint negyedéves profitot jelzett előre.

A konszolidált árbevétel a harmadik negyedévben 3 százalékos növekedéssel 30,378 milliárd forintot ért el. A jelentés a javuló üzleti feltételekkel és a dollár/forint árfolyam társaság számára kedvező változásával magyarázza a jó negyedéves eredményeket. Az egy részvényre jutó nyereség (EPS) 1797 forint volt az első kilenc havi adatok alapján, szemben az előző évi 1698 forinttal.