Robbantás, szerelem, mágia

Vágólapra másolva!
Liam Neesonék robbantgatnak, Nicolas Cage varázsol, Vanessa Redgrave egy régi szerelem nyomába ered, a kutyák és macskák James Bondnak képzelik magukat.
Vágólapra másolva!

A varázslótanonc / The Sorcerer's Apprentice - 2010

Miről szól? Az egyetemista Dave kiválasztott: csak ő győzheti le a két gonosz varázslót, Horvathot és Morganát. De ehhez előbb Balthazar segítségével el kell sajátítania a varázslás alapjait.

Ki a rendező? Jon Turteltaub, aki többek közt A nemzet aranyá-t és folytatását is csinálta.

Kik a szereplők? Dave-et Jay Baruchel alakítja, akit legutóbb a Túl jó nő a csajom-ban láthattunk, Balthazart Nicolas Cage játssza. Horvathot Alfred Molina formálja meg, Cage varázslószerelmének szerepében Monica Bellucci tűnik fel pár percre.

Kinek ajánljuk? Legfeljebb olyan kisiskolásoknak, akik még nem láttak egy Harry Potter-filmet sem - talán nekik tud újat mutatni a film.

Mit mondunk még a filmről? A Varázslótanonc című fantasy egyszerre ígér nekünk kalandot, romantikát és akciót, de egyik fronton sem teljesít, ezért a nézőnek csak az unatkozás marad. Olvasd el kritikánkat!

* * *

A szupercsapat / The A-Team (2010)

Miről szól? Egy négy keménylegényből álló speciális egység Bagdadban hajt végre egy akciót, de csapdába csalják őket, és mindannyian börtönben landolnak. A szökés nem jelenthet különösebb problémát nekik, de innentől a katonasággal a nyomukban kell tovább akciózniuk.

Ki a rendező? A 80-as évekbeli tévésorozat filmadaptációját Joe Carnahan rendezte, aki korábban a Narkó-t és a rémséges Füstölgő ászok-at csinálta.

Kik a szereplők? A vezért Liam Neeson alakítja, a csapatban megtaláljuk Bradley 'Face' Coopert (Másnaposok), az eredetileg kevert harcművészetekben utazó Quinton 'Baracus' Jacksont és Sharlto 'Murdock' Copley-t (District 9). Jessica Biel katonatiszt és emellett Face volt barátnője, Patrick Wilson (Watchmen) pedig CIA-ügynök.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik a robbantásokért és lövöldözésekért járnak moziba.

* * *

Levelek Júliának / Letters to Juliet - 2010

Miről szól? Sophie és szerelme, Victor Olaszországba utazik előnászútra, azonban a lány unatkozik inkább a helyi gasztronómiával, mint vele foglalkozó fiúja mellett. Unalmában ellátogat Júlia veronai házába, ahol talál egy 50-es években írt, szerelmi tanácsot kérő levelet. Válaszol rá, és hamarosan meg is érkezik a levél szerzője, Claire, fiúunokájával együtt.

Ki a rendező? Gary Winick, aki már jó pár limonádét csinált, köztük a Hirtelen 30-at és A csajok háborújá-t is.

Kik a szereplők? Sophie-t Amanda Seyfried (Mamma Mia!) alakítja, Claire-t Vanessa Redgrave játssza. Gael García Bernal (Bábel) Victort, a jóképű barna fiút formálja meg, a jóképű szőkét pedig Christopher Egan (A királyság) szállítja.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik fordulatos cselekmény helyett beérik a szépséges olasz táj nézegetésével is.

* * *

Kutyák és macskák - A rusnya macska bosszúja / Cats & Dogs: The Revenge of Kitty Galore - 2010

Miről szól? A gonosz Kitty Galore az emberek ellen akarja fordítani a kutyákat, hogy megteremtse a macskák világuralmát, ezért a kutyák és macskák szövetkezni kénytelenek új közös ellenségükkel szemben.

Ki a rendező? A 2001-es Kutyák és macskák folytatását Brad Peyton rendezte, akinek ez az első egész estés filmje.

Kik a szereplők? (Javarészt) valódi, számítógépes trükkel beszédessé változtatott kutyák és macskák.

Kinek ajánljuk? Azoknak, akik szerint viccesek a beszélő állatok, különösen, ha egy James Bond-film paródiában szerepelnek.