Vágólapra másolva!
Az Arsenal edzője, Arséne Wenger többször is kijelentette, hogy még egy középhátvédre lenne szüksége. A kiszemelt a Montpellier bosnyák játékosa, Emir Szpahics.

Négy középhátvéd is elhagyta nyáron az Arsenalt, igaz, közülük Philippe Senderos az előző idényben kölcsönben az Evertonnál játszott, a másik három viszont többször is pályára lépett. William Gallas személyében a csapatkapitány ment el, de Mickael Silvestre, illetve Sol Campbell távozása is komoly érvágásnak számított, hiszen így a klubnak alig maradt középső védője.

Az Arsenal egy futballistát már igazolt erre a posztra: Laurent Koscielny a francia Lorient-ból érkezett 12,5 millió euróért. Most úgy tűnik, hamarosan még egy védő követi a Ligue 1-ből.

Ugyan korábban a Werder Bremen német válogatottjával, Per Mertesackerrel, illetve a Fulham norvég bekkjével, Brede Hangelanddal is kapcsolatba hozták a gárdát, a jelek szerint Wenger továbbra is elsősorban a francia bajnokságból igazol. A befutó ugyanis a Montpellier bosnyák légiósa, Emir Szpahics lehet, aki egy hazai újságnak nyilatkozva elismerte, hogy klubja tárgyalásban áll az Arsenallal. Szpahics nem lépett pályára a Győr elleni Európa Liga-mérkőzésen, ami szintén arra utal, hogy hajlandóak eladni.

A 29 éves focista tavaly nyáron igazolt a Montpellier-be, ahol alapember volt, korábban pedig éveken keresztül szerepelt az orosz bajnokságban (játszott a Sinnyik Jaroszlavlban, a Torpedo és a Dinamo Moszkvában), 25 alkalommal lépett pályára hazája válogatottjában.

További átigazolási hírek

A Zenit Szentpétervár 22 millió eurót fizetett a Porto középhátvédjéért, Bruno Alvesért.

A West Ham United megszerezte a Portsmouth izraeli védőjét, Talil Ben-Haimot.

A Hamburg átadólistára tette cseh védőjét, David Rozehnalt.

A Schalke 04 brazil jobbhátvédje, Rafinha a Genoába igazolt.

A Bayer Leverkusen 2014-ig meghosszabbította német válogatott védője, Gonzalo Castro szerződését.

A portugál Sporting csatárát, Yannick Djalót a Newcastle United és a Tottenham Hotspur is kiszemelte.

A Chelsea közel áll ahhoz, hogy megszerezze a Benfica brazil középpályását, Ramirest, akinek a vételára 18 millió font lehet.

Az Internazionaléval ezúttal az Olympique Lyon balhátvédjét, Michel Bastost hozták kapcsolatba.

www.global-soccer.eu