Vártnál jobb eredmény a K&H Bank tulajdonosától

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A belga KBC bank- és biztosítócsoport - a magyar K&H Bank tulajdonosa - csütörtökön az elemzői várakozásokat meghaladó második negyedéves eredményeket tett közzé.

Adózott eredménye az egyszeri tételek nélkül 35 százalékkal 554 millió euróra nőtt az egy évvel korábbi 409 millió euróhoz képest. Az elemzők 459 millió eurót vártak. Közép- és Kelet-Európában az adózott eredmény 112 millió euró volt az egyszeri tételek nélkül.

Az egyszeri tételekkel együtt 149 millió euró lett a KBC-csoport adózott eredménye az egy évvel korábbi 302 millió euró után, 105 millió eurós elemzői várakozás mellett.

A KBC a belga piacon bankként a második, biztosítóként a harmadik. Kiterjedt hálózata révén a KBC Közép- és Kelet-Európában a harmadik számú bankcsoport az olasz UniCredit és az osztrák Erste Bank mögött, a mérlegfőösszeget tekintve a térségben az ötödik.

A KBC vesztesége tavaly 2,466 milliárd euró volt adó után, nem sokkal kisebb a 2008-as, 2,484 milliárd eurós veszteségnél. Az utóbbi másfél évben a bank többször szorult a belga kormány segítségére. Bevétele tavaly 5,31 milliárd euróra nőtt a 2008-as 4,827 milliárdról.