Ráfizet a Playboyra Hefner

Vágólapra másolva!
Veszteséges volt a Playboy az idei második negyedévben is, de ennek ellenére verseng a lapért a többségi tulajdonos Hugh Hefner és a konkurens Penthouse kiadója.
Vágólapra másolva!

Ismét veszteséget kellett elkönyvelnie a második negyedévben a Playboynak, mert nem megy jól a férfimagazin, egyre kevesebb nézője van a tévécsatornának, és az egykor nagy reményekkel kecsegtető internet sem váltotta be a hozzá fűzött reményeke.

A lapot kiadó vállalat, a Playboy Enterprises bevétele 10 százalékkal csökkent a második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, 56 millió dollárra. A veszteség 5,4 millió dollár volt, de ennél is több lett volna, ha nem hajtanak végre takarékossági intézkedéseket, egyebek mellett létszámleépítéseket. Egy évvel ezelőtt a veszteség még 8,7 millió dollárt tett ki.

Az üzletmenet lanyhulása ellenére komoly versengés folyik a lapért az alapító Hugh Hefner és a versenytárs Penthouse kiadója között. A 84 éves Hefner, aki jelenleg többségi tulajdonos a magazint kiadó cégben, kizárólagos tulajdonossá kíván válni. A Penthouse kiadója, a Friend Finder Network is régóta érdeklődik a Playboy iránt, most egy alternatív ajánlat kidolgozását tervezik.

A magazin jelenleg 40 országban jelenik meg havonta. Hugh Hefner 1953-ban adta ki az első számot, amelynek címlapján az akkor még alig ismert Marilyn Monroe pózolt.