Vágólapra másolva!
A francia bajnokságban lejátszották az első fordulót, Angliában pedig a Szuperkupának számító Community Shieldet. Heti álomcsapatunk nagy része azért az európai kupákban jól szerepelt játékosokból áll, és ezúttal magyar klubból is be lehetett kerülni.

Kapusok:

Szasa Sztevanovics (szerb, Győri ETO): Rovatunk többéves történetében először fordul elő, hogy egy magyar klub is képviselteti magát az álomcsapatban. A győriek Montpellier elleni bravúrja nagy részben Sztevanovics érdeme, aki végig elképesztő magabiztossággal védett, a tizenegyespárbajban pedig két lövést is hárított.

Hátvédek:

Mikael Lustig (svéd, Rosenborg): A norvég együttes fölényesen vezeti hazája bajnokságát, a Bajnokok Ligájában pedig az IFK Göteborg legyőzésével a selejtező utolsó fordulójába jutott. A svédek ellen éppen a trondheimiek svéd jobbhátvédje, Lustig volt az egyik legjobb, teljesítményét góllal koronázta meg.

Jacques Faty (francia, Sochaux): A Ligue 1 nyitófordulójában a sochaux-i gárda az újonc Arles-Avignont fogadta, és a vártnál nehezebben gyűjtötte be a három pontot. A vendégek gyorsan vezetést szereztek, de a Sochaux fordítani tudott, a győztes gólt a középhátvéd Faty szerezte.

Paulo Jorge (portugál, APOEL Nicosia): A ciprusi klubfutball erejét jelzi, hogy a APOEL az Európa Liga selejtezőjében kettős győzelemmel verte ki a cseh Baník Ostravát. Az idegenbeli meccsen az APOEL 3-1-re nyert, és az első találatot a portugál középhátvéd érte el.

Jonny Magallón (mexikói, Guadalajara): A Libertadores-kupa elődöntőjében a mexikói együttes idegenben győzte le az Universidad de Chilét, és ezzel bejutott a fináléba. A Guadalajara védelme hibátlanul futballozott, Magallón pedig még gólt is szerzett.

Középpályások:

Danny (portugál, Zenit Szentpétervár): A szentpétervári gárda hét végi bajnokija a moszkvai erdőtüzek miatt elmaradt, hét közben viszont a BL selejtezőjében nagyon fontos győzelmet aratott a román Unirea Urziceni ellen. A továbbjutást érő találatot a portugál támadó középpályás, Danny érte el.

Franz Schiemer (osztrák, Red Bull Salzburg): Az idegenbeli 1-1-es döntetlent követően a salzburgiak kétséget sem hagytak az Omonia Nicosia ellen a BL selejtezőjében, hogy jobbak ellenfelüknél. A félidőben már 3-0 volt az állás az osztrákok javára, és a védekező középpályás Schiemer kétszer is betalált.

Anton Pucilo (fehérorosz, Dinamo Minszk): A fehérorosz csapat nehéz helyzetben volt az Európa Liga selejtezőjének visszavágóján, mert a Maccabi Haifa Minszkben is vezetést szerzett. A Dinamónak három gólra volt szüksége a továbbjutáshoz, és sikerült végrehajtani a bravúrt - Pucilo két találatot vállalt, a mindent eldöntő gólt a 90. percben szerezte.

Antonio Valencia (ecuadori, Manchester United): Az angol szuperkupának számító Community Shieldet a manchesteriek nyerték, köszönhetően a Chelsea elleni 3-1-es győzelemnek. Valencia szerezte az első találatot, a másodiknál pedig ő adta a gólpasszt Javier Hernándeznek.

Csatárok:

Cafú (zöld-foki-szigeteki, Anorthoszisz Famaguszta): Az ismert név ezúttal nem a brazil jobbhátvédet, hanem egy zöld-foki-szigeteki támadót takar. Arlindo Gomes Semedo az Európa Liga selejtezőjében mesterhármast ért el a belga Cercle Bruges ellen, a ciprusiak így elbúcsúztatták esélyesebbnek tartott ellenfelüket.

Henri Bienvenu (kameruni, Young Boys): Svájcnak akár két csapata is lehet majd a Bajnokok Ligájában, hiszen a Young Boys nem kis bravúrral kiverte a Fenerbahcét. A berniek idegenben 1-0-ra verték a törököket Bienvenu találatával, a kameruni csatár a hét végi, Grasshopper-Club elleni bajnokin is eredményes volt.

www.global-soccer.eu